Havacılık Müzesi Gezimiz

İstanbul Havacılık Müzesi, Yeşilköy’de askeri havaalanın bitişiğinde yer alan ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların sergilendiği bir müzedir.

Öğr.Gör. Müge Bekman’ın düzenlemiş olduğu Havacılık Müzesi gezisine, Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri ile akademisyenlerimiz birlikte katılım sağlamışlardır.

Müzede sergilenen havacılık ve uçaklarla özdeşleşmiş önemli havacılarımızın geride kalan anılarını yaşatan hatıra eşyaların olduğu anılar salonu ve kıyafetler salonu ziyaret edilmiştir.

Anılar salonunda pervaneli uçak döneminde kullanılan eski ve yeni uçuş teçhizatlarından bir kısmı ile günümüzde Türk Hava Kuvvetleri’nde geçmişten günümüze kullanılan rütbe ve sınıf işaretleri, Hava Kuvvetleri filoları uçucu personelin kullandığı aksesuarlar dikkat çekicidir.