Meslek Yüksekokulu

Aşçılık Programı

Yemek yapmak. Sanatların en güzeli ve kusursuzudur. Beş duyumuzu birden harekete geçirir, hatta bir duyumuzu daha uyandırır-elimizden geleni ortaya koyma ihtiyacımızı-. En sevdiğim tedavi budur.
Paulo Coelho

 

Eğitim Süreniz ve Mezuniyet Dereceniz.
2 yıl, Önlisans

Öğrenim Yeriniz.
Topkapı Kampüsü

Niçin Bu Programı Tercih Etmelisiniz?
Bireyler, farklı yerlerde bulunduklarında kendi kültürlerine ait gıda ürünlerini talep edebilecekleri gibi, gittikleri bölgenin kültürünü yansıtan gıda ürünlerini de talep edebileceklerdir. Bu doğrultuda restoranların veya yiyecek içecek işletmelerinin çeşitli yörelere, bölgelere veya ülkelere ait kültürleri yansıtan gıda ürünlerini yapacak aşçılara büyük gereksinimleri bulunmaktadır. Ayrıca gıda ürününün yapılmasının yanı sıra buradaki en önemli aşama gıda ürününün sunuluş biçimidir. Aşçılık alanında eğitimini tamamlayan kişinin gıda ürününü iyi yaparak, iyi sunması; çalıştığı işletme için sürdürülebilir müşteri sahibi olunmasında büyük katkı sağlayacaktır.

Mezun Olunca Hangi İşleri Yapabilirsiniz?
Mezuniyetiniz ile alacağınız “Aşçı Meslek Elemanı” unvanı ile turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, catering şirketlerinde, uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı, kasap, soğuk mutfak şefi, alakart şefi vb. rütbelerle; araştırma şefi, mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran koordinatörü, restoran müdürü vb. kadrolarda çalışabilirsiniz. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi isimleri altında da topluma hizmet sunabilirsiniz…

Eğitim Dilimiz…
Türkçe

Neler Öğreneceksiniz?
Aşçılık mesleğinin temel kavramlarını ve kuramlarını anlayabilecek, bu temel kavramları ve kuramları kullanarak yeme-içme ile ilgili olguları açıklama ve analiz etme becerisi kazanacaksınız, menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olacak, yiyecek içecek terminolojisine ve Türk mutfağının inceliklerine hâkim olacak, Türk yemeklerini hatasız hazırlayabileceksiniz. Yöresel mutfak bilgisine ve uygulama becerisine sahip olarak, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabileceksiniz. Elbette yabancılara daha iyi hizmet ve alanınızı araştırabilmeniz için yeterli düzeyde İngilizce de öğreneceksiniz.

Puan Türünüz ne Olmalıdır?
YGS-4

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza göre ...
Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği eğitimi veren Lisans programlarına geçiş yaparak kariyer yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Çekmeköy Kampüsü

Soğukpınar Mahallesi Barbaros Bulvarı No: 76 Taşdelen-Çekmeköy/İstanbul

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr

Mlpcare Medicalpark Liv Hospital VM Medicalpark