Meslek Yüksekokulu

Dünyanın Ekmeği Festivali

Aşçılık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından Dünyanın Ekmeği adlı ekmek festivali yapılmıştır. Bunun için MATBAH'da 53 çeşit ulusal ve uluslararası ekmekler hazırlanmış ve ana fuaye giriş alanında gelen misafirlere tadımı yapılarak hikayeleri anlatılmıştır. Misafirlerin oylarıyla en beğenilen üç ekmeği yapan öğrencilere teşekkür belgesi verilmiştir. Aşçılık 1.sınıf-2.öğretim öğrencilerinden Enes KUTLU, Ekincan GÖKÇEK, Zeynep ALTUNTAŞ ve Begüm KURAL tarafından yapılan Polonya’ta ait olan ‘’Çikolatalı Babka’’ Ekmeği 1.olmuştur. Aşçılık 2.sınıf öğrencilerinden Murat ŞAHİN, Serhat ŞAHİN ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1.sınıf öğrencisi Ceren ERCAN tarafından yapılan ‘’Aktif Karbonlu Ekmeği’’ 2.olmuştur. Aşçılık 2.sınıf öğrencilerinden Dilara EKEN, Özge FİLİZ ve Ebru ÖZKORUN tarafından yapılan Antalya’ya ait olan ‘’Cevizli Zerdeçallı Ekmeği’’ 3.olmuştur.