HAVACILIK MÜZESİ ZİYARETİ

Öğrencilerimiz ile birlikte havacılığın dünden bugüne gelişim serüvenine tanıklık ederek verimli ve keyifli vakit geçirdik.
3000 metrekaresi kapalı, 12000 metrekaresi açık olmak üzere yaklaşık 15000 metrekarelik bir alana kurulmuş olan müzede; Türk Hava Kuvvetleri’nin bugüne dek kullandığı hava araçları, maket koleksiyonları, havacılıkta kullanılan araç ve gereçler, havacı şehitlerimizin elbiseleri, havacılığın dünden bugüne olan serüveni konulu eserler ve silahlar gibi birçok nadide parça sergilenmektedir. Kıyafetler salonunda yakasında uçak işareti taşıyan ilk Osmanlı havacısından günümüze kadar kullanılan kıyafetler sergilenmektedir. Ayrıca uçuş tulumları, uçuş başlıkları ve çeşitli şahsi uçuş teçhizatlarıyla uçuş öncesi bir toplantıyı canlandıran mankenlere yer verilmiştir.