Meslek Yüksekokulu

Kim Kimden Ne Bekliyor; Aşçılık Öğrencileri, Sektör Temsilcileri ile Buluşuyor; Öğrenciler Eğitimcilerden, Eğitimciler Sektörden, Sektör Öğrencilerden Ne Bekliyor?

YEMEKDER, Catering Guide Dergisi ve İstinye Üniversitesi işbirliği ile Aşçılık ve Gıda Teknolojisi Programları öğrencileriyle, gıda ve yemekte normlar, kurallar, mesleki eğitimi konuştuk.
YEMEKDER adına Dursun Arık, Rouzben Gergeri, Rıza Akkaya ve Engin Güner; YEMEKDER'e neden ihtiyaç duyulduğu, amaçları ve faaliyet konuları, gıda işletmelerinin eğitim kurumları ve öğrencilerden beklentileri, talep tabanlı eğitim, gıda ve gıdaya temas eden ürünlerin satınalma süreçlerindeki gıda güvenliği parametrelerini, yaşanmış örnekleri ile, İstinye Üniversitesi adına Aşçılık Program Başkanı Öğr.Gör. Meryem Merve Beykoz ve bölüm öğrencilerinden Muammer Bilal Aydın; meslek eğitimindeki uygulamalar, sektör-eğitim kurumları işbirlikleri, isteğe bağlı ve mecburi stajların önemi, stajlarda karşılaşılan güçlükler ve gelecek beklentilerini anlattılar. Hem Sivil Toplum Temsilcisi ve İşletmeci olarak bizlerin ihtiyaç duyduğumuz personelin tarifi ve gelecekteki personel adaylarımızın düşünceleri, hem meslek eğitimi veren kurumlar ve hocalarımızın eğitim programlarını güncellemesi ve taleplere uygun öğrenci yetiştirmesi, hem de öğrencilerimiz işletmecilerin beklentileri ve gelecekte onları karşılaşacakları olası fırsatlar ve zorlukların değerlendirilmesi açısından çok verimli geçen bir söyleşi gerçekleştirdik.