Müdür Mesajı

Dr. Öğr. Üyesi Hilal ÇAKAR ÖZCAN

Müdür

Sevgili Öğrenciler,

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin paralelinde iş dünyasının beklentileri de aynı oranda değişmektedir.  Değişimin çok hızlı gerçekleştiği günümüz küresel dünyasında bu hıza ayak uyduracak, nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç giderek artmaktadır.  Nitelikli iş gücü ise kuşkusuz iyi bir eğitim ile mümkündür.

Bu bakış açısı ile Meslek Yüksekokulumuz sektörün beklentilerini karşılayacak şekilde bir misyon ve vizyon çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.  Güçlü müfredatı, başarılı ve dinamik akademik kadrosu ile sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacak düzeyde yapılanmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz tüm programları ile öğrencilerimizi yalnızca iş dünyasına hazırlamayı değil aynı zamanda hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Tüm öğrencilerimiz mesleğin gereklerini nitelikli ve özverili akademisyenlerimizden öğrenirken aynı zamanda etik değerlere bağlı kalmayı, sorgulayıcı, araştırıcı olmayı, sürekli öğrenme ve gelişmeyi ilke edinmiş birer yetişkin olarak mezun olacaklardır.

İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak aynı zamanda kültür, sanat, spor gibi alanlarda da gelişiminizi desteklemek ve hayatınıza yön vermek için de pek çok imkânı modern kampüslerimizde sizlere sunmaktadır. Öğrencilik hayatınıza dair hatırlayacağınız en güzel anılarınızın içinde kampüs hayatınız ve burada geçirdiğiniz zamanlarda önemli bir yer tutacaktır.

Bu sebeple İstinye Üniversitesi sizlere Topkapı Kampüsü ve Vadi Kampüsü ile güzel zaman geçirebileceğiniz, her türlü ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz ve güzel anılar biriktirebileceğiniz ortamlar sunmaktadır.

İş hayatına hazırlıkta şüphesiz en önemli deneyimlerden birisi yapacağınız stajlar olacaktır. Bu noktada Meslek Yüksekokulumuzda yer alan tüm programlarımız öğrencilerimizin staj ve iş imkanlarını arttırmak adına sektör ile iletişimini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Derslerimiz Türkçe işlenmektedir. Ancak yabancı dil öğrenmenin öneminin farkındalığı ile ders içi ve aynı zamanda ders dışı Erasmus programları ile de uluslararası alanda yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz eğitim ve staj imkanlarını da Meslek Yüksekokulumuz sizlere sunmaktadır. Aynı zamanda mezun olduktan sonra dikey geçiş imkanları ile üniversitemiz lisans programlarında eğitim hayatınızı sürdürmeniz için de imkanlarınız olacaktır.

İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulumuz olarak Adalet, Aşçılık, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, E-Ticaret ve Pazarlama, Gıda Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi programlarımız ve ikinci öğretim programlarımız (Bilgisayar Programcılığı, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri) ile iş dünyasına ve hayata hazırlanmanızda sizlere destek olmak için bekliyoruz.