Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi

Program Hakkında

Eğitim Süreniz ve Mezuniyet Dereceniz.
2 yıl, Önlisans

Öğrenim Yeriniz.
Topkapı Kampüs 

Niçin Bu Programı Tercih Etmelisiniz?
Gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışmak istiyorsanız bu program size göredir.

Mezun Olunca Hangi İşleri Yapabilirsiniz?

Gıda Teknikeri unvanı ile gıda endüstrisi ile ilgili kamu ve kuruluşlarda, Tarım ve Orman Bakanlığında, İl Sağlık Müdürlüğünde, kontrol laboratuvarlarında, belediyelerde, özel sektörde gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında, hazır yemek sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya kendiniz gıda ile ilgili işletme kurarak çalışabilirsiniz.

Eğitim Dilimiz…
Türkçe

Neler Öğreneceksiniz?
Kimya, genel mikrobiyoloji, beslenme ilkeleri, gıda mikrobiyolojisi, hububat teknolojisi, et teknolojisi, süt teknolojisi, hijyen ve sanitasyon, gıda ambalajlama, yağ teknolojisi, meyve sebze teknolojisi, fermantasyon teknolojisi, gıda mevzuatı ve gıda katkı maddeleri gibi dersleri öğreneceksiniz.

Puan Türünüz ne Olmalıdır?

TYT

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza göre ...
Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji gibi Lisans alanlarından birinde kariyer yolculuğunuza devam edebilirsiniz.