Çağla ÖZER, who completed her BSc degree in Hacettepe University, Faculty of Engineering, Department of Food Engineering in 1991, completed her MSc degree in 1994 and PhD degree in 2000 in Food Engineering Grain Processing and Engineering Department from Ege University. In the same years, she worked as a Research Assistant in the Food Engineering Department. After PhD, she worked as Assistant General Manager at OBA Food Industry and Trading Inc. Between 2013 and 2016, she was a faculty member at Nişantaşı University Faculty of Fine Arts, Department of Gastronomy and Culinary Arts. She worked as the Head of the Gastronomy Department of Istanbul Gelişim University School of Applied Sciences between 2016-2017. She worked as a Gastronomy Culinary Manager, Commission Member of Institute of Health Sciences, Management Member of İstanbul Studies Application and Research Center. Between 2015 and 2019, she was the Chairman of the Scientific Committee of TAŞPAKON (Confederation of All Chefs and Pastry). The Academy of Sciences of Turkey (TUBA), Turkish Science Glossary Project Member, International Rural Tourism and Development Congress Organizing Committee Vice-President, International Congress on Engineering and Natural Sciences Congress Organizing Committee. She has national and international congress proceedings and articles, conferences, artistic and thesis jury, and projects related to the subject.
Research Areas: Sustainable Gastronomy, Food History, Cuisine Trends, Food Science and Technology, Menu Planning and Menu Engineering
Main Areas: Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları,
2023 - İngilizce, Bilimsel Kitap ISBN: 978-3-631-90525-8
ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD
2024 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-254-809-7
KEÇECİ SELMA, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-196-939-8
ÖZER ÇAĞLA, KARADAĞ ÜMİT
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-196-867-4
SEMİNT SERKAN, KARADAĞ ÜMİT, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-136-578-7
ÖZER ÇAĞLA
2019 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-254-121-0
İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
2019 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı ISBN: 978-605-7604-16-3
ÖZER ÇAĞLA
2024 - Uluslararası Hakemli
Journal of Functional Foods, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, ÖZER ÇAĞLA, ÖZKAN KÜBRA, YILDIRIM HALİDE, SESTİLİ FRANCESCO, JİLAL ABDERRAZEK, SAĞDIÇ OSMAN, ÖZGÖLET MUHAMMET, KÖKSEL HAMİT
2022 - Uluslararası Hakemli
Asya Studies, UZUN BÜŞRA,DALGIN TANER,ÇEKEN HÜSEYİN,ÖZER ÇAĞLA
2022 - Uluslararası Hakemli
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS, KURT DEMİRCAN GÜLDEN, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Uluslararası Hakemli
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA, ATAY ESER
2022 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism Intelligence and Smartness, GÜRSOY ÇİĞDEM, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Ulusal Hakemli
Abant Sosyal Bilimler Dergisi, CESUR ESRA, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Uluslararası Hakemli
Food and Health, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2021 - Uluslararası Hakemli
Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Ulusal Hakemli
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU
2020 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Ulusal Hakemli
Turkish Studies-Social Sciences, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Uluslararası Hakemli
GASTROİA:Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA,BRUWIER FRANCK GERARD,OLGAY PELİN
2020 - Uluslararası Hakemli
GIDA-The Journal of Food, ÖZER ÇAĞLA, ÜNAL SALİM SEZGİN
2020 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD, OLGAY PELİN, ELMACIOĞLU FUNDA
2020 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Uluslararası Hakemli
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, GÜRPINAR SAADET, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Ethnic Foods, ÖZER ÇAĞLA
2019 - Ulusal Hakemli
Turizm Akademik Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS,ÖZER ÇAĞLA,COŞKUN GÖZDE NUR,ÇEKEN HÜSEYİN
2019 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2019 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, ÖZER ÇAĞLA, TEPE BEGÜM
2019 - Uluslararası Hakemli
Eurasian Education Literature Journal, AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ
2017 - Uluslararası Hakemli
IJSES-International Journal of Social and Economic Sciences, ÖZER ÇAĞLA,ATAY ESER
1998 - Ulusal Hakemli
Un Mamülleri Dünyası, ÖZER ÇAĞLA, SALİM SEZGİN ÜNAL
1996 - Ulusal Hakemli
GIDA-The Journal of Food, SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2018 - Uluslararası ISSN 1309-4254
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2022 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
2015 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Ulusal
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası ISSN 2149-1348
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası ISSN 978-605-69839-7-9
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2021 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,