Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Ayşen ARSLAN

Ayşen Arslan,  Dr. Öğr. Üyesi

CV

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2014 yılında tamamlayan Ayşen Arslan, yüksek lisans eğitimini 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini TÜBİTAK projesiyle tamamlamış, ayrıca TÜBİTAK MAM’da proje asistanı olarak 1,5 yıl görev yapmıştır. Doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda 2023 yılında tamamlayıp doktor ünvanını almıştır. İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2017 yılı itibariyle öğretim görevlisi olarak akademik kadroda görev yapmaktadır.

Araştırma Alanları: Gıda Teknolojisi, Gıda Kimyası, Fonksiyonel Gıdalar

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği,  Gıda Teknolojileri,  Gıda Kimyası, 

The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological, thermal, and sensory properties of ice cream
2023 - Uluslararası Hakemli
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY (SciELO), ARSLAN AYŞEN, SAĞDIÇ OSMAN, KARASU SALİH, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL
Detection of cystine and cysteine in wheat flour using a robust LC-MS/MS method
2018 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Doğan Canan,ÇEBİ NUR,ARSLAN AYŞEN,Olgun Elmas Oktem,SAĞDIÇ OSMAN
Detection of l -Cysteine in wheat flour by Raman microspectroscopy combined chemometrics of HCA and PCA
2017 - Uluslararası Hakemli
FOOD CHEMISTRY, ÇEBİ NUR,Doğan Canan,ARSLAN AYŞEN,Yayla Esra,SAĞDIÇ OSMAN
Diyabetik ve glutensiz Türk lokumu
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri ,
Evaluation of bioactive compounds of different salep species growing in Turkey
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Fonksiyonel Gıdalar ,
The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological properties of ice cream
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası>salep, stabilizer, ice cream, rheology ,
Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması.
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri ,