Adalet Meslek Çalıştayı’na İSÜ MYO Adalet Prg.Bşk. Dr.Öğr.Gör. M.Fatih ÇINAR Katıldı

Adalet Meslek Çalıştayı Etkinliği

Adalet meslek eğitimi veren ön lisans programlarının ve Adalet Programları mezunlarının sorunlarının ele alındığı, çözüm önerileri üzerinde tartışıldığı “Adalet Meslek Çalıştayı” etkinliği, 06 Şubat 2019 Çarşamba günü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Haliç Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştay'a İstanbul’da Adalet Programı Bulunan 9 üniversiteden 17 öğretim elemanı katılmıştır. Temel sorun alanları olarak:

• - Adalet Meslek Yüksekokullarının Mevcut Durumları
  • - Mezunlarının İstihdamını Etkileyen Mevzuatın İncelemesi
  • - İstihdamın Artırılmasına Yönelik atılabilecek adımlar

konularına odaklanılmıştır.
    İstinye Üniversitesini temsilen çalıştaya Adalet Program Başkanı Öğr.Gör. Dr.M.Fatih ÇINAR katılmış ve Adalet Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılmakta olan yargı reformu taslağında Adalet Ön Lisans programları yönünden pozitif etkileri olacak muhtemel mevzuat değişiklik teklifleri için ve Adalet Programlarının açık öğretim programlarının kapatılarak tüm MYO Adalet Eğt.lerinin yüzyüze yapılmasını önererek, ileride yapılması planlanan çalışmalara zemin oluşturacak Adalet Meslek Platformunun oluşturulmasına katkı sunmuştur.