Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlayan Çağla ÖZER, Yüksek Lisansını 1994 yılında, Doktorasını ise 2000 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilimdalı’nda tamamlamış ve aynı yıllar içinde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora sonrası OBA Gıda San ve Tic AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2013-2016 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 2016-2017 yıllarında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Mutfağı Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Komisyon Üyeliği, İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) Bilim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi Üyesi, International Rural Tourism and Development Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcılığı, International Congress on Engineering and Natural Sciences Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı yapmış olup konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası kongre bildirileri, akademik yazıları, konferansları, sanatsal ve tez jürilikleri ve projeleri bulunmaktadır.
Araştırma Alanları: Sürdürülebilir Gastronomi, Yiyecek Tarihi, Mutfak Akımları, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Menü Planlama ve Menü Mühendisliği
Temel Alanları: Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları,
2023 - İngilizce, Bilimsel Kitap ISBN: 978-3-631-90525-8
ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD
2024 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-254-809-7
KEÇECİ SELMA, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-196-939-8
ÖZER ÇAĞLA, KARADAĞ ÜMİT
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-196-867-4
SEMİNT SERKAN, KARADAĞ ÜMİT, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-136-578-7
ÖZER ÇAĞLA
2019 - Türkçe, Bilimsel Kitap ISBN: 978-605-254-121-0
İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
2019 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı ISBN: 978-605-7604-16-3
ÖZER ÇAĞLA
2024 - Uluslararası Hakemli
Journal of Functional Foods, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, ÖZER ÇAĞLA, ÖZKAN KÜBRA, YILDIRIM HALİDE, SESTİLİ FRANCESCO, JİLAL ABDERRAZEK, SAĞDIÇ OSMAN, ÖZGÖLET MUHAMMET, KÖKSEL HAMİT
2022 - Uluslararası Hakemli
Asya Studies, UZUN BÜŞRA,DALGIN TANER,ÇEKEN HÜSEYİN,ÖZER ÇAĞLA
2022 - Uluslararası Hakemli
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS, KURT DEMİRCAN GÜLDEN, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
2022 - Uluslararası Hakemli
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA, ATAY ESER
2022 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism Intelligence and Smartness, GÜRSOY ÇİĞDEM, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Ulusal Hakemli
Abant Sosyal Bilimler Dergisi, CESUR ESRA, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Uluslararası Hakemli
Food and Health, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2021 - Uluslararası Hakemli
Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA
2021 - Ulusal Hakemli
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU
2020 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Ulusal Hakemli
Turkish Studies-Social Sciences, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Uluslararası Hakemli
GASTROİA:Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA,BRUWIER FRANCK GERARD,OLGAY PELİN
2020 - Uluslararası Hakemli
GIDA-The Journal of Food, ÖZER ÇAĞLA, ÜNAL SALİM SEZGİN
2020 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD, OLGAY PELİN, ELMACIOĞLU FUNDA
2020 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
2020 - Uluslararası Hakemli
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, GÜRPINAR SAADET, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Ethnic Foods, ÖZER ÇAĞLA
2019 - Ulusal Hakemli
Turizm Akademik Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS,ÖZER ÇAĞLA,COŞKUN GÖZDE NUR,ÇEKEN HÜSEYİN
2019 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2019 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, ÖZER ÇAĞLA, TEPE BEGÜM
2019 - Uluslararası Hakemli
Eurasian Education Literature Journal, AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ
2017 - Uluslararası Hakemli
IJSES-International Journal of Social and Economic Sciences, ÖZER ÇAĞLA,ATAY ESER
1998 - Ulusal Hakemli
Un Mamülleri Dünyası, ÖZER ÇAĞLA, SALİM SEZGİN ÜNAL
1996 - Ulusal Hakemli
GIDA-The Journal of Food, SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2018 - Uluslararası ISSN 1309-4254
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2022 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
2015 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Ulusal
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası ISSN 2149-1348
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası ISSN 978-605-69839-7-9
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2021 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,