Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Çağla  Özer

Çağla Özer,  Doç. Dr.

CV

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlayan Çağla ÖZER, Yüksek Lisansını 1994 yılında, Doktorasını ise 2000 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilimdalı’nda tamamlamış ve aynı yıllar içinde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora sonrası OBA Gıda San ve Tic AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2013-2016 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 2016-2017 yıllarında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Mutfağı Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Komisyon Üyeliği, İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) Bilim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi Üyesi, International Rural Tourism and Development Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcılığı, International Congress on Engineering and Natural Sciences Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı yapmış olup konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası kongre bildirileri, akademik yazıları, konferansları, sanatsal ve tez jürilikleri ve projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Sürdürülebilir Gastronomi, Yiyecek Tarihi, Mutfak Akımları, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Menü Planlama ve Menü Mühendisliği

Temel Alanları: Turizm,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları, 

Current Trends and Practices in Tourism
2023 - İngilizce, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-3-631-90525-8
ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış
2024 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-254-809-7
KEÇECİ SELMA, ÖZER ÇAĞLA
Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-196-939-8
ÖZER ÇAĞLA, KARADAĞ ÜMİT
Gastronomi Alanında Tematik Yaklaşımlar-II
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-196-867-4
SEMİNT SERKAN, KARADAĞ ÜMİT, ÖZER ÇAĞLA
Türkiye'de Sri Lanka Çalışmaları
2022 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-136-578-7
ÖZER ÇAĞLA
Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması
2019 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-254-121-0
İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
Girişimcilik Öyküleri
2019 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
ISBN: 978-605-7604-16-3
ÖZER ÇAĞLA
High-beta-glucan and low-glycemic index functional bulgur produced from high-beta-glucan barley
2024 - Uluslararası Hakemli
Journal of Functional Foods, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, ÖZER ÇAĞLA, ÖZKAN KÜBRA, YILDIRIM HALİDE, SESTİLİ FRANCESCO, JİLAL ABDERRAZEK, SAĞDIÇ OSMAN, ÖZGÖLET MUHAMMET, KÖKSEL HAMİT
Arı Turizminin Kırsal Kalkınma Üzerindeki Etkisi: Marmaris Örneği
2022 - Uluslararası Hakemli
Asya Studies, UZUN BÜŞRA,DALGIN TANER,ÇEKEN HÜSEYİN,ÖZER ÇAĞLA
Yöresel Ürünlerin Kültür Turizminin Gelişimindeki Rolü: Mardin İli Örneği
2022 - Uluslararası Hakemli
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS, KURT DEMİRCAN GÜLDEN, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
Osmanlı Saray Mutfağı Teşkilatı ve Escoffier Mutfak Hiyerarşisi Üzerine Bir Araştırma
2022 - Uluslararası Hakemli
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA, ATAY ESER
Sürdürülebilir Unsurların Gelişmesine Katkıda Bulunan Bir Yaratıcı Ekonomi Alanı: Gastroekonomi
2022 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism Intelligence and Smartness, GÜRSOY ÇİĞDEM, ÖZER ÇAĞLA
Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi
2021 - Ulusal Hakemli
Abant Sosyal Bilimler Dergisi, CESUR ESRA, ÇEKEN HÜSEYİN, ÖZER ÇAĞLA
Effects of Ingredients and Cooking Time on Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Different Homemade Tomato Sauces
2021 - Uluslararası Hakemli
Food and Health, ÖZER ÇAĞLA
The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types
2021 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
Influence of Different Cooking Methods on Bioactive Properties of Broccoli
2021 - Uluslararası Hakemli
Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA
Türkiye'de Yaşayan Boşnaklar ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
2021 - Ulusal Hakemli
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU
The Usability of Lor Cheese in Some Dairy-Based Desserts of Turkish and International Cuisines
2020 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA
Sosyal Bir Seremoni: Anadolu'da Düğün Yemekleri ve Ritüelleri
2020 - Ulusal Hakemli
Turkish Studies-Social Sciences, ÖZER ÇAĞLA
Potatoes with its History, Usage in Turkish-French Cuisine and Outstanding Features in French Cuisine
2020 - Uluslararası Hakemli
GASTROİA:Journal of Gastronomy and Travel Research, ÖZER ÇAĞLA,BRUWIER FRANCK GERARD,OLGAY PELİN
Glutomatik 4+2 Sistemi ile Gluten İndeks Parametresine Yeni Bir Bakış
2020 - Uluslararası Hakemli
GIDA-The Journal of Food, ÖZER ÇAĞLA, ÜNAL SALİM SEZGİN
The Importance of the Nutritional Values of Some Tropical Fruits Grown in Turkey and New Approaches in Gastronomy
2020 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD, OLGAY PELİN, ELMACIOĞLU FUNDA
Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları
2020 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği
2020 - Uluslararası Hakemli
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, GÜRPINAR SAADET, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
A Monographic Research on the Assyrian Culinary Culture in Turkey
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Ethnic Foods, ÖZER ÇAĞLA
Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi
2019 - Ulusal Hakemli
Turizm Akademik Dergisi, DEMİRCAN ŞEYHMUS,ÖZER ÇAĞLA,COŞKUN GÖZDE NUR,ÇEKEN HÜSEYİN
Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi
2019 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
2019 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, AĞAN CANSU
Farklı Pişirme Tekniklerinin Havuç Dilimlerinin Bazı Kimyasal ve Biyoaktif Özellikleri Üzerine Etkisi
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, ÖZER ÇAĞLA, TEPE BEGÜM
Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
2019 - Uluslararası Hakemli
Eurasian Education Literature Journal, AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ
Investigation of Local Cuisine Culture in Turkey by Regions and the Importance in Rural Tourism
2017 - Uluslararası Hakemli
IJSES-International Journal of Social and Economic Sciences, ÖZER ÇAĞLA,ATAY ESER
Glutomatik 4+2 Sistemi ile Unların Niteliklerinde Değişmelerin Belirlenmesi
1998 - Ulusal Hakemli
Un Mamülleri Dünyası, ÖZER ÇAĞLA, SALİM SEZGİN ÜNAL
Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi
1996 - Ulusal Hakemli
GIDA-The Journal of Food, SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA
Development of Mediterranean Cereal Foods (Bread and Bulgur) With High Beta-Glucan Content
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
Menü Analizinde Menü Mühendisliği Modeli İle Annaraund Formülünün Birlikte Kullanılması
2023 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
Türk Mutfak Kültüründe Aşure Gelenekleri
2018 - Uluslararası ISSN 1309-4254
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Akdeniz Bölgesi Mutfak Kültürüne Özgü Çorbaların Sınıflandırılması
2022 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
Levan bazlı Fonksiyonel Gıda Bileşenlerinin Geliştirilmesi
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
Temalı Restoranlar Uluslararası Uygulamalar ve Türkiye de Uygulanabilirliği
2015 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Modernizm ve Postmodernizm Dönemlerinin Türk Mutfak Kültürüne Yansıması
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Dünyadan ve Türkiye'den Örneklerle Toprak Ana Günü ve Yeryüzü Pazarlarını Kırsal Turizm Potansiyeline Dönüştürmek
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Sous Vide Yöntemiyle Geleneksel Ürünlere İnovatif Yaklaşımlar
2017 - Ulusal
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Kırım'dan Anadolu'ya Tatar Mutfak Kültürü ve Etkileşimi: Eskişehir Örneği
2017 - Uluslararası ISSN 2149-1348
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Optimization of Process Conditions for Developing Yoghurt-like Product with Silbum marianum (milk thistle)
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Comparative Analysis of Anatolian Fermented Food: Tarhana
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Yerel Mutfakların Kültür Mirasına Dönüştüğü UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Kentleri Değerlendirmesi
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Gastro Tur Etkinliklerinin Gastronomi Turizmi Çerçevesinde İncelenmesi: İstanbul Örneği
2019 - Uluslararası ISSN 978-605-69839-7-9
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Türkiye’de Üretilen Tropikal Meyvelerin Besin Değerleri ve Kullanım Alanları
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Soslar Kavramına İlişkin Algıların Metafor Analizi Yöntemi ile İncelenmesi: İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği
2021 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Kırsal Turizm Kapsamında Misi Mutfak Kültürünün İncelenmesi
2017 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Development of Halomonas Levan Based Functional Food Ingredients
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,
Halomanas Levan: A Functional Food Ingredient
2017 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi ,