Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Çağla  Özer

Çağla Özer,  Dr. Öğr. Üyesi

CV
Öğretim Üyesi

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlayan Çağla ÖZER, Yüksek Lisansını 1994 yılında, Doktorasını ise 2000 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilimdalı’nda tamamlamış ve aynı yıllar içinde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora sonrası OBA Gıda San ve Tic AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2013-2016 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 2016-2017 yıllarında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Mutfağı Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Komisyon Üyeliği, İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) Bilim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi Üyesi, International Rural Tourism and Development Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcılığı, International Congress on Engineering and Natural Sciences Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı yapmış olup konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası kongre bildirileri, akademik yazıları, konferansları, sanatsal ve tez jürilikleri ve projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Sürdürülebilir Gastronomi, Yiyecek Tarihi, Mutfak Akımları, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Menü Planlama ve Menü Mühendisliği

Temel Alanları: Turizm,  Gastronomi, 

2019 - The Usability of Lor Cheese in Some Dairy-Based Desserts of Turkish and International Cuisines
ÖZER ÇAĞLA. Journal of Culinary Science Technology, 1-12.
2019 - Farklı Pişirme Tekniklerinin Havuç Dilimlerinin Bazı Kimyasal ve Biyoaktif Özellikleri Üzerine Etkisi (The Effect of Different Cooking Techniques on Some Chemical and Bioactive Properties of Carrot Slices)
ÖZER ÇAĞLA,OTAĞ FADİME BEGÜM. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(4), 2630-2643.
2019 - A monographic research on the Assyrian culinary culture in Turkey
ÖZER ÇAĞLA. Journal of Ethnic Foods, 6(1),
2019 - BOSTON MATRİSİNİN 5 YILDIZLI BİR OTEL MENÜSÜ ÖRNEĞİNDE UYGULAMAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(3), 403-419.
2019 - Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(4), 1336-1348.
2019 - Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
AĞAN CANSU,OTAĞ FADİME BEGÜM,ÖZER ÇAĞLA,EKİNCİ RACİ. Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi, 11(), 66-74.
2019 - Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi
DEMİRCAN ŞEYHMUS,ÖZER ÇAĞLA,COŞKUN GÖZDE NUR,ÇEKEN HÜSEYİN. Turizm Akademik Dergisi, 6(2), 185-195.
2018 - TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE AŞURE GELENEKLERİ
ÖZER ÇAĞLA,KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ. Uluslararası Türkbilim Dergisi, 345-351.
2017 - KIRIM’DAN ANADOLU’YA TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ VE ETKİLEŞİMİ: ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
ÖZER ÇAĞLA,GİRAY ECE. Eurasian Academy of Sciences Social Science Journal,
2017 - Investigation of Local Cuisine Culture in Turkey by Regions and The Importance in Rural Tourism
ÖZER ÇAĞLA,ATAY ESER. IJSES,
1999 - Tr Durum Buğdaylarının Kalitesinin Belirlenmesinde SDS Sedimantasyon Testinin Kullanılması
SEZGİN ÜNAL,ÖZER ÇAĞLA,İPEK ÇAĞLIYAN. Un Mamülleri Dünyası, 8(2), 4-10.
1998 - Glutomatik 4 2 Sistemi ile Unların Niteliklerindeki Değişmelerin Belirlenmesi
ÖZER ÇAĞLA,SEZGİN ÜNAL. Un Mamülleri Dünyası, 7(2), 26-35.
1996 - Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi
SEZGİN ÜNAL,MÜJDE OLÇAY,ÖZER ÇAĞLA. GIDA, 21(6), 451-456.
1996 - Ekmek Üretim Tesisleriinde Kullanılan Tip 2 3 Unların Özellikleri
SEZGİN ÜNAL,MÜJDE OLÇAY,ÖZER ÇAĞLA. Un Mamülleri Dünyası, 5(2), 24-31.
1995 - Ekmekçilik Sanayiinde Kullanılan Başlıca Teknik Terimler
SEZGİN ÜNAL,ÖZER ÇAĞLA,MÜJDE OLÇAY. Un Mamülleri Dünyası, 4(3), 14-20.
1995 - Aflatoksinlerin Detoksifikasyonu Amacıyla Geliştirilen Teknikler
ÖZER ÇAĞLA,ONOĞUR TOMRİS. E.Ü.Mührendislik Fakültesi Dergisi, 13(1),
1993 - Süne Zararı Görmüş Buğday Unlarının Ekmeklik Niteliklerinin Katkı Maddesi ile Düzeltilmesi
SEZGİN ÜNAL,ÖZER ÇAĞLA,MÜJDE OLÇAY,ERGUN KÖSE. Un Mamülleri Dünyası, 2(4), 6-12.
DESTİNASYON YÖNETİMİ VE PAZARLAMASI
2019 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-254-121-0
İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
Girişimcilik Öyküleri
2019 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
ISBN: 978-605-7604-16-3
ÖZER ÇAĞLA