Meslek Yüksekokulu

Aşçılık

Ders Planı

D. Kodu Ders Adı Z/S T U AKTS
AŞÇ111 Gastronomiye Giriş Z 3 0 4
AŞÇ112 Beslenme İlkeleri Z 3 0 4
AŞÇ113 Kesme ve Pişirme Teknikleri Z 1 4 5
AŞÇ114 Pastacılık ve Ekmekçilik Z 1 4 5
ATA111 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Z 2 0 2
TURK111 Türk Dili I Z 2 0 2
BİL111 Bilgi ve İletişim Teknolojileri I Z 0 2 2
ING116 Yabancı Dil I Z 2 2 3
MYO111 Sosyal Gelişim I Z 1 1 2
  Seçmeli Ders S 2 0 3
TOPLAM     17 13 32
D. Kodu Ders Adı Z/S T U AKTS
AŞÇ121 Türk Mutfağı Z 1 4 4
AŞÇ122 İleri Pastacılık Z 1 4 4
AŞÇ123 Hijyen ve Sanitasyon Z 3 0 4
ATA111 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Z 2 0 2
TURK111 Türk Dili II Z 2 0 2
BİL111 Bilgi ve İletişim Teknolojileri II Z 0 2 2
ING126 Yabancı Dil II Z 2 2 3
AŞÇ124 Staj I Z 0 0 6
MYO121 Sosyal Gelişim II Z 1 1 2
  Seçmeli Ders S 3 0 4
TOPLAM     15 13 33
D. Kodu Ders Adı Z/S T U AKTS
AŞÇ211 Yöresel Mutfak Z 1 4 5
AŞÇ212 Dünya Mutfakları I Z 1 4 5
AŞÇ213 Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası Z 3 0 5
AŞÇ214 Mutfak Akımları Z 2 2 5
ING213 Mesleki İngilizce I Z 2 1 3
ISU211 İstinyelilik Manifestosu I Z 1 1 2
  Seçmeli Ders S 3 0 5
TOPLAM     13 12 30
D. KoduDers AdıZ/STUAKTS
AŞÇ221 Soğuk Mutfak Z 1 4 5
AŞÇ222 Dünya Mutfakları II Z 1 4 5
AŞÇ223 Restoran Yönetimi Z 2 0 4
AŞÇ224 Menü Planlama ve Mühendisliği Z 3 0 5
AŞÇ225 Staj II Z 0 0 2
ING223 Mesleki İngilizce II Z 2 1 3
ISU221 İstinyelilik Manifestosu II Z 1 1 2
Seçmeli Ders S 2 0 4
TOPLAM 12 10 30