Vocational School

Academic Members

Lecturer Cansu  Ağan

Lecturer
Cansu Ağan

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Cansu AĞAN, who completed her associate degree in Adıyaman University, Vocational School Food Technology Program in 2011, her BSc degree Food Engineering from Yüzüncü Yıl University in 2014 and her MSc degree in Food Engineering and Food Science from Yüzüncü Yıl University in 2017. She is currently doing his doctorate at Istanbul Gelişim University, Department of Gastronomy. She worked at Istanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Sugar Factory, and Malatya Apricot Research Institute. She has articles and proceedings related to the subject. Since 2017, she has in the academic staff of Istinye University.

Araştırma Alanları

  • Drinks and Mixology
  • Thin Layer Chromatography
  • Food Microbiology
  • Food History and Geography
  • Food Science and Technology
  • Gastronomy

Çalışma Alanları

  • Mühendislik Temel Alanı
  • Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Farklı Sürelerde Uygulanan Ultrases İşleminin Saccharomyces cerevisiae var. boulardii’nin Probiyotik ve Antioksidan Özelliklerine Etkisi, 2023
  • LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, 2022
  • The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types, 2021
  • TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAKLAR VE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, 2021
  • Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları, 2020
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği, 2020
  • Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği, 2019
  • Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği, 2019
  • Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi, 2019
  • The Place of Terebint Coffee In Gastronomy Culture,
  • Aktif Karbonun Gastronomi Alanında Kullanım Olanakları, 2019
  • Use of Edible Herbs Grown in Hakkâri, 2022
  • Evaluation of Apricot Kernel Milk as Vegan Milk in Different Coffee Types, 2022
  • Dünya’dan ve Türkiye’den Örneklerle Toprak Ana Günü ve Yeryüzü Pazarları’nı Kırsal Turizm Potansiyeline Dönüştürmek, 2020
  • Modernizm ve Postmodernizm Dönemlerinin Türk Mutfak Kültürüne Yansıması, 2019
  • Using a New Thin Layer Chromatography (TLC) and Differentiation and Detection of Aflatoxins,
  • Kırsal Bir Üründen Evrensele: Malatya Kayısısı, 2018
  • Reversion of Product From Rural to Universal:Apricot of Malatya., 2018
  • Türk Mutfağında Şerbetlerin Sürdürülebilirliği,
  • Sarma Yapımında Değişik YörelerimizdeKullanılan Yaprak Çeşitleri,
  • The use of Tırşik (Arum dioscoridis) in the Field of Gastronomy and Potential Effect of Rural Tourism,
  • Reversion of Product From Rural to Universal: Apricot of Malatya,
  • The New Thin Layer Chromatography (TLC) and Application to Separation and Determination ofAflatoxins,
  • Tarımsal Ürün ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde Killerin Analitik Amaçlı Olarak Araştırılması,
  • Gıdalarda İnce TabakaKromatografisi ile Aflatoksin Analizinde Teşhis ve Tayin Limitinin Düşürülmesi,
  • Tarımsal Ürünlerde ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde İnce Tabaka Kromatografisi’xxnin Kullanımı,
  • COMPARATIVE ANALYSIS OF ANATOLIAN FERMENTED FOOD: TARHANA, 2018
  • Comparative Analysis of Anatolian Fermented Food:Tarhana, 2018
  • Some Innovative and Sustainable Approaches in Food Production Chain, ISBN: 978-625-392-206-1, 2024
  • Some Novel Applications In The Food Industry, ISBN: 978-625-6450-81-3, 2023
  • Bölüm ikinciliği, 2014