Vocational School

Computer Programming

About the Program

2021/2022 Akademik Dönemi İçin Önemli Duyuru

Ders Planı sayfamızda gördüğünüz staj dersimiz, mesleki çalışma dersi olarak düzenlenmiştir. İsteyen öğrencilerimiz staj olarak yapabilir ancak Mesleki Çalışma dersinde staj dersinin eğitim boyutu tamamen korunarak, sektörü tanıma, iş çevresi geliştirmek, çalışmak istenen iş alanını kendi isteğine göre belirleyebilmesi ilkeleri tamamen korunmuştur.

Eğitim Süreniz ve Mezuniyet Dereceniz.
2 yıl, Önlisans

Öğrenim Yeriniz.
Topkapı Kampüs

Eğitim Dilimiz
Türkçe

Puan Türünüz ne Olmalıdır?
TYT

Neden Bu Programı Tercih Etmelisiniz?

Bilgisayar Programcılığı bölümü olarak son teknolojiye uygun şekillenmiş ders planımız (yazılım mühendisliği müfredatına uyumlu) ve güçlü akademik kadromuzla çağımızın tam donanımlı bilgisayar programcılarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Güncel yazılım ve donanımlar kullanılarak kurulmuş laboratuvarlarımızla pratik derslerinizi destekleyerek sizleri bir adım önde mezun etmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda, İstinye Üniversitesinde öğrencilerimiz, Prof. Dr. Çetin Kaya Koç (koclab.org) önderliğinde Yapay Zeka Laboratuvarında Mühendislik bölümü ile entegre projeler geliştirebilirler. Öğrencilerimiz Sektörle iş birliği ofisinde ön kuluçka ve kuluçka bölümünde şirket açabilmekte veya İstinye üniversitesinde açılmış olan şirketlerde çalışma imkanı bulabilmektedirler.

Neler Öğreneceksiniz?

Temel programlama mantığı, ağ teknolojileri, veri tabanı sistemleri, bilgisayar donanımı gibi temel konularla birlikte web programlama, mobil programlama gibi özelleşmiş alanlara da hakim olabileceksiniz. Alacağınız teorik ve pratik derslerle; nesnel bir sistem tasarlamayı ve kodlamayı, makine öğreniminin ve veri madenciliğinin temellerini, problem çözmede sayısal ve yapay zekâ teknikleri kullanmayı, Android ve IOS mobil cihazları için aplikasyonlar geliştirmeyi ve C, C++, JavaScript, Perl, HTML 5’te programlar yazabilmeyi öğrenirken, Yapay Zeka Temelleri, Temel Kriptografi, Paralel Programlama gibi vizyon derslerimiz ile programcılığın çok farklı perspektifleri ile tanışacaksınız. Böylece hem sektörde ihtiyaç duyulan temel prensiplere hakim olabilecek hem de uzmanlaşmayı istediğiniz alanda edindiğiniz temel bilgilerin üzerine farklı ve üst bilgiler ekleyebileceksiniz.

Mezun Olunca Hangi İşleri Yapabilirsiniz?

Sektörde bulunan tüm alanlarda faaliyet gösteren firmalar için yazılımsal/sistemsel destek ve çözümler üreten kuruluşlarda veya direkt yazılım sektöründe bulunan IT firmalarında uygulama programcısı, ağ programcısı, sistem çözümleyici gibi bir çok farklı pozisyonda görev alabilirsiniz. Kullanıcı, sunucu ve internet aplikasyonları geliştirebileceğiniz firmalarda iş imkanı bulabilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza Göre;

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Uzay Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği lisans programlarına yerleşerek akademik kariyerinizi devam ettirebilirsiniz.