Vocational School

Academic Members

Ayşen ARSLAN

Ayşen Arslan,  Faculty Member, PhD

CV

Ayşen Arslan (Develioğlu), who completed her undergraduate education at Istanbul Technical University, Faculty of Chemistry and Metallurgy, Department of Food Engineering in 2014, completed her master's degree in Yildiz Technical University Food Engineering Program in 2017. She completed her master's thesis with a TUBİTAK project, and worked as a project assistant at TUBİTAK MAM for 1.5 years. She has contunied her doctorate in Yildiz Technical University, Department of Food Engineering, at the thesis stage. She has been in the academic staff of Istinye University Vocational School Food Technology Department as a lecturer since 2017.

Research Areas: Food Technology,, Food Chemistry, Functional Foods , Halal Food, Food Packaging

Main Areas: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği,  Gıda Teknolojileri,  Gıda Kimyası, 

The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological, thermal, and sensory properties of ice cream
2023 - Uluslararası Hakemli
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY (SciELO), ARSLAN AYŞEN, SAĞDIÇ OSMAN, KARASU SALİH, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL
Detection of cystine and cysteine in wheat flour using a robust LC-MS/MS method
2018 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Doğan Canan,ÇEBİ NUR,ARSLAN AYŞEN,Olgun Elmas Oktem,SAĞDIÇ OSMAN
Detection of l -Cysteine in wheat flour by Raman microspectroscopy combined chemometrics of HCA and PCA
2017 - Uluslararası Hakemli
FOOD CHEMISTRY, ÇEBİ NUR,Doğan Canan,ARSLAN AYŞEN,Yayla Esra,SAĞDIÇ OSMAN
Diyabetik ve glutensiz Türk lokumu
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri ,
Evaluation of bioactive compounds of different salep species growing in Turkey
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Fonksiyonel Gıdalar ,
The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological properties of ice cream
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Bilimi>Gıda Kimyası>salep, stabilizer, ice cream, rheology ,
Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması.
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Kimyası>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri ,