Meslek Yüksekokulu

10.Türkiye-İran Yuvarlak Masa Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

10.Türkiye-İran Yuvarlak Masa Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Politik ve Uluslararası Araştırmalar Kurumu (IPIS) iş birliğince düzenlenen ‘’10. Türkiye - İran Yuvarlak Masa Toplantısı’’, 12 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Wishmore Otel’de gerçekleştirildi.

İstinye Üniversitesi MYO Müdürü Doç. Dr. Fahri ERENEL’in moderatör olarak katıldığı toplantının ana teması; “Türkiye ve İran Öncelikli İşbirliği Fırsatları (Güncel Projeler ve OBOR)”, “Stabil ve Kurumsal İlişki Modelleri”, “Jeopolitik ve Enerji Politikaları Bağlamında Bölgesel İlişkiler” ve “Bölgesel Gelişmelere İki Taraflı Bakış” olarak belirlendi.

TASAM Başkanı Süleyman ŞENSOY’un, “Son yıllarda, bölgesel gelişmelerin ortaya çıkardığı şartların da etkisiyle, iki ülke daha da yakınlaşarak birçok alanda ilişkilerini geliştirme yoluna gitmiştir. İki bölgesel güç merkezi sayılabilecek ve tarihsel olarak doğal rekabet hâlinde olan Türkiye ve İran, rekabeti ortadan kaldırmak gibi reel düzlemde karşılığı olmayan bir hedeften çok, bu rekabeti güce ve avantaja dönüştürme arayışlarına girmelidir.’’ sözleriyle önemine dikkat çektiği 10. Türkiye - İran Yuvarlak Masa Toplantısı; 17-19 Nisan 2018 tarihinde Tebriz’de düzenlenecek ekonomi temelli “Türkiye - İran Forumu” ile birlikte, iki ülkenin ilişkilerini kurumsallaştırmak ve belirli alanları önceleyerek derinleştirmek hedefini taşıyor.