Adalet Program Bşk. Dr.M.Fatih ÇINAR'ın Anayasa Hukuku Alanında bir makalesi yayınlanmıştır.

MYO Adalet Program Başkanı Dr.M.Fatih ÇINAR’ın “Türkiye Cumhuriyeti Anayasalarında Atatürk Milliyetçiliği Kavramı ve Anayasa Mahkemesi Kararlarında Görünümü” başlıklı makalesi TÜBİTAK ULAKBİM Hakemli Dergi olan Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (ABÜHFD) Dergisinde yayınlanmıştır.
Makalede: “Milliyetçilik-Atatürk Milliyetçiliği” ve “Türk” kavramları, 1924 Anayasasından itibaren tüm anayasalarda yer almıştır. Bu kavramları kapsayıcı ve genişletici yorumlamak yerine indirgemeci ve dışlayıcı bir perspektif getiren yaklaşımlara sıkça rastlanmaktadır. Ayrıca bu kavramların antropolojik, etnolojik ya da sosyolojik anlamları dışında "hukuki" boyuttaki anlamı hayatın içinde olması ve uygulamayı yönlendirmesi nedeniyle son derece önemlidir. Bu makalede, her zaman güncel bir tartışma konusu olan bu temem kavramların Anayasal düzenlemeler bağlamında ve Anayasa Mahkemesi Kararları çerçevesinde verildikleri hukuki anlamlar ortaya koyulmaya çalışılmıştır.
Citation: Makaleye https://www.academia.edu/38341446/TC_Anayasalarında_Atatürk_Milliyetçil… erişilebilir.