Meslek Yüksekokulu

Akademik Çalışmalarda Sayısal Yöntemlerde Kullanılan Yöntemler

Akademik Çalışmalarda Sayısal Yöntemlerde Kullanılan Yöntemler

İstinye Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı olarak Yıldız Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık şirket yöneticisi olan Cenk Ali NEVRUZ tarafından Araştırmalarda Kullanılan Sayısal Yöntemler başlığı altında bir eğitim modülü şeklinde etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Araştırmanın en önemli hedeflerinden biri olan öğrencilere ve akademisyenlere bilimsel araştırma zihniyeti kazandırmak ve yapacakları her türlü araştırma da yöntem ve yaklaşım konularında bilgili olmalarını sağlamaktır. Özellikle akademisyenlerin, üzerinde çalıştıkları araştırma konularının sayısal yöntemlere aktarma konusunda ki sıkıntılarını ve kafa karışıklıklarını gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile ortadan kaldırmayı hedefledik.

Yapılan etkinlikte araştırma sürecini (sorun belirleme, veri toplama, veri analizi ve sonuçları yorumlama) incelemek, belli başlı bilimsel araştırma yöntemlerini (deneysel yöntem, betimleme yöntemi vd.) gözden geçirmek ve öğrencilerin ve akademisyenlerin belirli bir konu hakkında araştırma yapabilmeleri için gereken araştırma sorusu bulma, denence (hipotez) kurma, kavramsallaştırma, ölçme, veri toplama, veri analizi, verileri değerlendirme / yorumlama ve rapor yazma tekniklerini öğrenmeleri amaçlanmıştır. Etkinlik, parametrik ve parametrik olmayan istatistik testleri aracılığıyla denence testlerinin nasıl yapılacağı konusunda SPSS yazılımının bu aşamadaki önemi üzerine kısa bir modül eğitim şeklinde gerçekleştirilmiştir.