Bilişim Hukuku Konferansları Seri 1 "Yapay Zekâ Karşısında Türk Ceza Hukuku"

İstinye Üniversitesinin gelecek teması yapay zeka üzerine kurgulanmıştır. Bu kapsamda üniversitenin fen ve sosyal bilimler konuları içeren tüm bölüm ve programları yapay zeka ve bilişim sistemleri temelinde ders programlarını ve eğitimlerini kurgulamakta yürütmektedir. MYO Hukuk Bölümü/Adalet Programı Hukuk Mesleğinin gelecekte ne şekilde yürüyeceğinin bir projeksiyonu yapmış ve yapay zeka-bilişim sistemleri temelli olarak hukuk-adalet derslerini yapılandırmıştır. Bu çerçevede Türkiye'nin sayılı Bilişim Hukuku uzmanlarından Doç.Dr. Yavuz Erdoğan İSÜ Güney Kampüste bir konferans vermiştir. Konferansın hazırlık süreci MYO Md.Yrd. Arzu GÖRÜCÜ CEYLAN ve Adalet Programı Öğrencileri Kübra AYDIN ve Buğra GÜL yapmıştır. Konferansta yapay zekanın ne olduğu, Türk Hukuk Sisteminde yapay zekaya ilişkin hukuki düzenlemenin çerçevesi, gelecekte hukuk mesleğinin nasıl bir işleyişinin olacağı konuları interaktif bir yöntemle işlenmiştir. İSÜ MYO Adalet Prg. Öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrenciler ve bilişim konusunda çalışma yürüten akademisyenler yoğun ilgi göstermiştir. Doç.Dr. Yavuz ERDOĞAN'a teşekkür belgesi MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.M.Fatih ÇINAR tarafından takdim edilmiştir.