Dün, Bugün, Yarın F Klavye Sempozyumu

Adalet Programı tarafından F Klavyenin doğuşu, faydalı yönlerinin tanıtılması, Q Klavyeye üstünlüklerinin anlatılması ve Türkiyede kullanımının yaygınlaştırılması maksadıyla bir sempozyum düzenlenmiştir. Sempozyum açılış konuşması Rektör Yrd. Prof.Dr. Erdal KARÖZ tarafından yapılmıştır. Adalet Program Başkanı E.Hâkim Dr.M.Fatih ÇINAR F Klavyenin Adli Birimlerdeki önemi ve adalet personeline sağladığı faydaları izah etmiş ve tüm kurumlarda F Klavye kullanılmasını zorunlu kılan 28847 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/13 sayılı genelge hakkında bilgi vermiştir. Daha sonra F Klavye Dünya Şampiyonu Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürü Celal AŞKIN F Klavyenin kullanım tarzları ve klavye yarışmaları hakkında bilgi vermiş ve öğrencilere 1 dakikada 742 hatasız vuruş ile çok beğeni toplayan bir gösteri yapmıştır. F Klavyenin geçmişten günümüze gösterdiği gelişmeyi ve Türk Klavye Milli Takımının başarıları İnterstenotürk Yönetim Kurulu Üyesi ve eski şampiyonlardan Seçkin KÖSE tarafından katılımcılara anlatılmıştır. Sempozyum soru cevap bölümü ve katılımcılara teşekkür belgelerinin sunulmasıyla tamamlanmıştır. Koordinatörlüğünü ve sunuculuğunu Klavye Dersleri Eğitmeni Sevil KESKİN tarafından yürütülen sempozyuma başta Adalet Programı öğrencileri olmak üzere İstinye Üniversitesinden ve dışarıdan katılımcılar yoğun ilgi göstermişlerdir.