Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerimizden TÜBİTAK 2209-A Proje Kapsamında İki Büyük Başarı

İstinye Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programı tarafından TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği kapsamında iki projemiz desteklenmek üzere kabul edilmiştir. Kabul edilen iki proje, hem Vakıf üniversiteleri Gıda Teknolojisi Programları içerisinde hem de İstinye Üniversitesi MYO programları içerisinde TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan ilk projeler olma özelliğine sahiptir. Her iki projenin Danışmanlığını Dr.Öğr.Üyesi Hamza GÖKTAŞ yapmakta olup yürütücülüğünü Beyza KAYA ve Demet TURALI'nın yaptığı "Ultrasound Teknolojisinin Probiyotik Saccharomyces Cerevisiae var. Boulardii’nin Probiyotik ve Biyoaktif Özellikleri Üzerindeki Etkisinin Araştırılması" ve yürütücülüğünü Sude ER'in yaptığı "Probiyotik İçeren Diş Dostu Puding Üretimi" başlıklı projelerin desteklenmesi programımız için gurur vericidir. Öğrencilerimizi ve hocamızı bu güzel başarıları için tebrik ediyor, bilime değer katmasını temenni ediyoruz.