İSÜ’lü Öğretim Görevlisine İspanya’da Büyük Ödül.

İstinye Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü öğretim görevlisi Ahmet Toklu’nun senarist ve yönetmenliğini üstlendiği TRT Ortak yapımı ‘Pota’ filmi İspanyada düzenlenen Cerdanya Film Festivali’nde en iyi filme verilen Sosyal Bakış Ödülü'nü kazandı.

Sınıflar arasındaki farklılıkları basketbol üzerinden anlatan film, yaşadıkları semte basket potası kuran yoksul çocukların mücadelesini anlatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen filmde, genç oyuncu Alp Akar'ın yanı sıra Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız rol alıyor.

ALTIN PORTAKAL'DAN DA ÖDÜL ALDI

Yönetmen Ahmet Toklu'nun ilk uzun metrajlı filmi olan Pota aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda Antalya Film Festivali'nde "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü"ne değer görüldü.