Lezzetli ve sağlıklı yemeklerin yapılacağı MATBAH, Akademisyenlerimiz ve #istinyeli'lerin katılımı ile açıldı.

İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Uygulama mutfağı MATBAH’ın açılış töreni, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör, Dekanlar, MYO Müdürü, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Çağla ÖZER liderliğinde gerçekleştirdikleri özel menü ile hamburger, levrek, granolalı kabak ve kerebiç tatlısı ikramlarını misafirlerine sunan İstinyeli Aşçılık Programı öğrencileri konuklardan büyük beğeni aldılar.

Türk ve Dünya mutfağının inceliklerine ve uygulama becerilerine hâkim olarak yetişecek İstinyeli aşçılar, menü planlama, pişirme yöntemleri, yiyecek-içecek terminolojisi, yöresel mutfaklar gibi konularda da özel eğitim görecekler.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin de faydalanacağı MATBAH öğrencilere steril bir ortamda, yüksek teknolojiye sahip bir mutfakta sağlıklı besinler hazırlamak için ideal ortam sunuyor.