Meslek Yüksekokulu

MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI/PEMBE KURDELE TAKMA GÜNÜ

Kadınlarda en sık rastlanan 10 kanser türü arasında ilk sırada meme kanseri yer almaktadır. Dünyada her yıl 1,5 milyon kadına yeni meme kanseri teşhisi konuyor ve yaklaşık 250 bin kadın bu hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Erken yaşta meme kanseri görülme sıklığı sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında Türkiye ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde yılda ortalama 30.000 kadınımızın bu hastalığa yakalandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Dünya genelinde meme kanseri vakası artarken, bilinçlenme nedeniyle ölüm oranları düşmektedir. Meme kanseri erken teşhis edilirse tedavi edilen bir hastalıktır. Erken teşhis konusunda toplumun eğitimi, meme kanseri ile mücadelede en önemli safhayı oluşturmaktadır.

Amacımız; meme sağlığı ve meme kanserinde erken teşhisin önemi konularında bilinçlendirmek ve farkındalık yaratarak meme kanseri görülme sıklığını azaltmaktır.

Üzüntümüzü, sevincimizi paylaştığımız yakınlarımızla bilgimizi de paylaşarak hayat kurtarabiliriz. Arkadaşlarımızı ve yakınlarımızı bir erken teşhis yöntemi olan meme muayenesi hakkında bilinçlendirelim. Unutmayalım, unutturmayalım; meme kanseri erken teşhis edildiğinde, çok büyük oranda tamamen tedavi edilebilir bir hastalıktır.