MYO Adalet Program Başkanı Dr.M.Fatih ÇINAR’ın “Kuvvetler Ayrılığı İlkesinin Kapsamı ve Anayasa Mahkemesi Kararlarında Görünümü” başlıklı bildirisi ile Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine Katılmıştır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen USBİK-2019 kongresinde sunduğu bildiride: ”Kuvvetler ayrılığı ilkesi konusundaki tarihsel görüşlere değinilmiş ve günümüzde ulaşılan anlayışa yer verilmiştir. Kuvvetler ayrılığı konusunda beş devletin (ABD, Almanya, Fransa, Rusya ve İngiltere’nin) anayasal uygulamalarındaki hukuksal boyutları ortaya koyulduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Anayasasındaki düzenleniş biçimi ve Anayasa Mahkemesinin yeni tarihli bir kararında kuvvetler ayrılığı ilkesine ilişkin getirdiği yorum anlatılmıştır. Bu bildiri ile kuvvetler ayrılığı ilkesinin kapsamı ile Türk anayasal sistemi açısından bulunduğu konum karşılaştırmalı olarak ele değerlendirilmiştir.”
Bildirinin özet metnine: http://www.usbik.com/FileUpload/as878960/File/ozetler_22.02.2019.pdf adresinden erişilebilir.