MYO Adalet Programı Adliye Gezisi

MYO Adalet Programı tarafından, 20 Ağustos 2021 tarihinde Adalet Programı Öğrencilerimize Türk Yargı Teşkilatının tanıtılması, Adli Birimlerin yerinde gösterilerek anlatılması kapsamında İstanbul Adliyesine (Çağlayan) ziyaret düzenlenmiştir. Genel olarak adli birimler gezildikten sonra İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi ziyareti yapılmıştır. Ziyarete Adalet Programından MYO Müdürü ve Adalet Programı öğretim üyesi Dr.Öğ.Üyesi M.Fatih ÇINAR, MYO Md.Yrdc. Öğ.Gör. Av. Arzu GÖRÜCÜ CEYLAN, Öğ.Gör. Av. Vehbi DOĞAN ve 14 öğrencimiz katılmıştır.
Etkinlikte; öğrencilerimize Türk Yargı örgütü anlatılmış ve yargı örgütü içinde görev yapan hâkim, savcı, yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir gibi görevliler ile görüşme olanağı bulmuşlar, mahkeme, kalem ve duruşma salonu gibi yerleri görmüşlerdir. Soru cevap ile öğrencilerimiz akademik, mesleki ve kariyer bilgilerini pekiştirmişlerdir.