Meslek Yüksekokulu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Üyesi Sn. Birol KÜLE, MYO Bankacılık ve Sigortacılık programı tarafından 19.12.2018 tarihinde düzenlenen "Gençlik Tecrübe ile Buluşuyor" etkinliğinde öğrencilerimizle bir araya geldi.

Sn. KÜLE Türkiye’nin makroekonomik göstergeleri, sermaye piyasalarının gelişebilmesi için tasarrufların arttırılmasının önemi, gelişmiş sermaye piyasalarının bir ülke için neden önemli olduğu, bankacılığın şirketlerin finansman yükünü üstlenmekte zaman zaman neden yetersiz kaldıkları gibi konularda kıymetli görüşlerini sunum eşliğinde öğrencilerimizle paylaşarak SPK’nın yapısı, görev ve amaçları ve öğrencilere sunduğu kariyer ve eğitim fırsatları hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik sonunda MYO Müdürümüz Prof. Dr. İlhan TOMANBAY tarafından Birol KÜLE’ye katılım belgesi ve Birol KÜLE adına Üniversitemiz tarafından hayır kurumlarına yapılan bağışın belgesi takdim edildi. Etkinliğin ardından Sn. KÜLE, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Melih BULU ile de bir araya gelerek Üniversite-SPK iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu.