MYO Aşçılık Programı ve Gastronomi Kulübünün düzenlediği ‘’Terra Madre Toprak Ana Günü Kutlamaları’’ adlı etkinlik, Slow Food Türkiye Konvivium üyeleri Ayşenur ARSLANOĞLU ve Ahu KOPAN’ın katılımıyla üniversitemizde gerçekleşti.
Etkinliğin başında söz alan Ayşenur ARSLANOĞLU, Slow Food Projesinin tarihçesini ve misyonunu detaylarıyla anlattı. ‘’Sen kendi mutfağında bir değişiklik yapmadıysan, dünyadan bir şey bekleme’’ sözleriyle kaybolan yerli gıda üretimi ve tüketimine sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Ayşenur ARSLANOĞLU, konuşmasını 2 yılda bir Torino’da düzenlenen Terra Madre günlerini hakkında bilgi vererek tamamladı. AHU Kopan’ın da konu hakkında kısa bir konuşma yaptığı etkinlik, MYO Aşçılık Programı öğrencilerinin yörelerine özgü ürünleri tanıtmasıyla devam etti. Üniversitemizin mutfağında hazırlanan Uşak Tarhanası çorbasının katılımcılara servis edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.