Fatih Çınar Hakim Toros Üniversitesi "Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Felsefesinden Anayasal Demokrasi İdealinin Yansımaları."

MYO Adalet Program Başkanı Dr.M.Fatih ÇINAR’ın “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Felsefesinden Anayasal Demokrasi İdealinin Yansımaları” başlıklı makalesi Ulusal (Kör) Hakemli Dergi olan Toros Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinde yayınlanmıştır.

Makalede” Türkiye Cumhuriyeti’nin “Kurucu İktidarı”nın Osmanlı Devlet ve toplum yapısını çağdaş/modern bir devlet ve toplum yapısına dönüştürürken uyguladığı hukuki süreçler konu alınmış ve Başta Atatürk olmak üzere “Kurucu İrade”nin hedeflediği anayasal düzen, ortaya koyulan hukuki belgelerin incelenmesi suretiyle ortaya koyulmaya çalışılmıştır.
Citation: Google Scholar- DRJI- SOBIAD- Journal Factor-Eurasian Scientific Journal Index-ResearchBib- ERIH PLUS-CiteFactor endekslerinde taranan makaleye DergiPark http://dergipark.gov.tr/download/article-file/607339 adresinden erişilebilir.