Meslek Yüksekokulu

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. - TEI ile Uçak Teknolojisi Programımız Arasında Staj Protokolü İmzalandı

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1985 yılında; Türk Hava Kuvvetleri için üretilen Savaşan Şahin F-16 uçaklarının General Electric F110 jet motorlarının üretilmesi amacı ile kurulmuştur. Şirketin günümüzde iki bin beş yüzden fazla çalışanı ve iki milyar dolardan fazla yılıık geliri bulunmaktadır.

TEI’nin %50,5’lik hissesi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye, %46,2’lik hissesi General Electric şirketine, %3.3’lük hissesi ise Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu’na aittir. Günümüzde motor üretimine devam eden firma A400M askeri nakliye uçağı için TP400-D6 turboprop motorunun tasarım ortaklığı ve motora parça üretimi, TP-1X, TJ-1X, PD170[4] ve TJ-2X Turbojet Motor Projeleri (ANKA ve diğer İnsansız hava araçları için) özgün Turboprop Motorlarının tasarımı ve üretimini, TAI/AgustaWestland T-129 ATAK saldırı helikopterinin CTS800-4A motor bakım ve montajını, Yerli döner kanatlı hava platformlarında kullanılacak TEI TS1400 adlı turboşaft motoru geliştirme işini, CN-235 uçaklarına ait CT7-9C motorunun bakım çalışmaları ve yabancı motor firmalarına motor parçası üretimi yapmaktadır.

Yirmi iş günü zorunlu yaz stajlarını Türkiye'de alanında tek olan TEI'de yapacak olan öğrencilerimizin, kazanacakları tecrübenin gelecekteki başarılarına temel oluşturacağına inanıyoruz.