Meslek Yüksekokulu

Yapımcı Dilek Taşdemir ile Reklam Filmi Kamera Arkasını Konuştuk

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ProgramI Öğretim Görevlisi Hüseyin Çay’ın organizasyonu ve Program Başkanı Nevin Eryılmaz’ın katılımı ve ile Sinema ve Reklam Prodüktörü Dilek Taşdemir İstinye Üniversitesinde öğrencilerimize Reklam yapım süreci konularında Seminer vermiş olup, televizyon reklamlarının kamera arkası ve çekim süreci hakkında da bilgiler paylaşmıştır.

 

 

Sinema ve Reklam Prodüktörü Dilek Taşdemir’in Seminer İçeriği;

REKLAM NEDİR, NASIL YAPILIR, KİMLER REKLAMCI OLABİLİR?

Reklam; markaların ürün ve hizmetlerini, geniş kitleleri etkileyebilecek, davranışlarını istenilen yönde değiştirmelerini sağlayabilecek şekilde tasarlanması ve sunulmasıdır. Yani kısaca bir ürünün zorlama olmadan insanlar tarafından alınması için ikna edilmesidir de diyebiliriz.

Reklam sektörü her daim sürekliliği olan; mecraları, platformları değişse de hep ihtiyaç duyulan bir alan olarak hayatımızda var olacaktır.

Reklam veren, yaratıcı reklam ajansı ve yapım şirketinin ortak ürünüdür reklam. Yaratıcı reklam ajansları bir markanın, ürünün, hizmetin bilinirliğini ve satışı artırmak için çalışmalar üreten, yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı, sloganların bulunduğu, kampanyaların oluşturulduğu ve uygulanmasını sağlayan yerdir. Yapım şirketi ise işin içeriğine ve tarzına göre yönetmeni belirler; yönetmenin oluşturduğu dünyaya göre yapım maliyetini çıkartır, mekanları bulur, dekorları tasarlatıp yaptırır, kostümleri hazırlatır ve teknik ekibi oluşturur. Sonrasında da reklam filminin çekimini gerçekleştirip, yayına hazır hale getirir.

Reklamcılık son dönemde çok duyduğumuz oldukça havalı ve çok kazandıran bir meslek gibi görünse de ciddi çalışma- performans isteyen, stres oranının oldukça yüksek olduğu, yaratıcılığın yanı sıra trendleri, günceli takip eden, yenilikçi, sıra dışı, entelektüel alt yapısını geliştiren, uzun çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, müşteri baskısını göğüslerken hızlı, dinamik çalışma sistematiğine ve çoklu ekiplerle çalışma pratiğine uygun olan kişilerin yapabileceği bir meslektir.

Yetenek, yaratıcılık ve bilgi ile beslenir.

Teknoloji ve hız en önemli enstrümanlarındandır.

Yetenekli, entelektüel, kendini geliştiren, okur-yazar ve yaratıcı herkes reklamcı olabilir !!!

https://myo.istinye.edu.tr/tr/haberler/yapimci-dilek-tasdemir-ile-reklam-filmi-kamera-arkasini-konustuk

 

DİLEK TAŞDEMİR KİMDİR

YAPIMCI (PRODÜKTÖR) & GENEL KOORDİNATÖR

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve TV Bölümü’nden mezun olan Dilek Taşdemir’in bitirme projesi olarak hazırlamış olduğu Ahmet Uluçay’ın hayatını anlatan İntihar Ederdim adlı belgesel ile başlayan kariyeri; belgesel yönetmenliği, yapım asistanlığı,  yönetmen yardımcılığı, metin yazarlığı,  post prodüksiyon sorumlusu, vfx prodüktörlüğü, genel koordinatörlük ve serbest yapımcılık gibi medya sektörünün hemen her alanında pek çok projeye katkı sağlayarak devam etmektedir.

Şu anda serbest prodüktörlük ile beraber TRT için yapılan Tutunamayanlar Dizisi ve TRT Belgesel için hazırlanan Şefin Özel Konuğu Belgeseli’nin Genel Koordinatörü’dür.