Meslek Yüksekokulu

Yönetmen Ahmet Toklu İstinyelilerle Bir Araya Geldi

İstinye Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen yönetmen Ahmet Toklu, sektörle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.  

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Başkanımız Nevin Eryılmaz’ın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte; yönetmenin 2015 yılında çekmiş olduğu ödüllü kısa filminin gösterildi. Öğrenciler filme ve profesyonel yönetmenliğe dair sorularını Toklu’ya yöneltti. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü öğrencilerinin de katıldığı programda yönetmenin TRT çocuk için çekmiş olduğu kompozit drama animasyon dizi çalışmasının bazı bölümlerinden sahneler izlenerek çekim tekniği ve profesyonel teknikler üzerine deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğe katılmaktan memnuniyetini belirten yönetmen Ahmet Toklu; ''İstinye Üniversitesine ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü bölüm başkanı öğretim görevlisi Nevin Eryılmaz hocaya beni bu etkinliğe davet ettiği ve sizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. Öğrenciyken en çok merak ettiğim şey profesyonel hayatta işlerin nasıl yürüdüğü ve orda çalışan insanların deneyimiydi. Bugün sizin sorularınız bana o günlerimi anımsattı. Öğrenciyken en çok zorlandığımız şey sektör profesyonelleri ile bir araya gelmek ve kafamızdaki soruları onlara sormaktı. Bu ortamı bize sağladığı için üniversiteye minnettarım'' dedi. 

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı