Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde 2012 yılında tamamlayan Ece Giray Tufan, yüksek lisansına 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı'nda başlamıştır. Yüksek lisans öğrenimi boyunca çalışmalarını bir süre Institute of Chemical Technology Prague, Institute of Chemical Process Fundamentals'da sürdürmüş ve 2015 yılında master eğitimini tamamlamıştır. 2023 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. 2017 yılı itibariyle İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü'nde öğretim görevlisi, 2019 yılından bu yana Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı olarak akademik kadroda yer almaktadır.
Araştırma Alanları
- Kimyasal Teknolojiler
- Gıda Bilimi ve Teknolojisi
- Kurutma Teknolojisi
Çalışma Alanları
- Mühendislik Temel Alanı
- Kimya Mühendisliği
- A Review on Edible Film and Coating Applications for Fresh and Dried Fruits and Vegetables, 2021
- Phosphorus Recovery from Sewage Sludge Ash via Microwave Enhanced Thermochemical Treatment, 2014
- Kırım'dan Anadolu'ya Tatar Mutfak Kültürü ve Etkileşimi: Eskişehir Örneği, 2017
- Edible Films and Coatings Used on Food Packaging: Applications and Properties, 2019
- Effect of Edible Coating on Rehydration Kinetics and Color of Dried Carrot, 2019
- Porcelain Glazes, 2017