Simge Aktop, lisans eğitimini Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2014 yılında tamamlamasının ardından, 2014-2016 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda, “Soğuk Plazma Tekniğinin Et Ürünlerindeki Bazı Patojenler Üzerine Etkisi” başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2022 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda, “Geleneksel Peynirlerden Biyojen Amin Üreticisi Enterococcus Suşlarının İzolasyonu ve Biyojen Amin Üretme Özelliğinin Moleküler Düzeyde Tanımlanması” konulu doktora teziyle Doktor ünvanını almıştır. 2019-2022 yılları arasında YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında “Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi” alanında bursiyer olarak görev alan Simge Aktop, 2025 yılından itibaren İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Çalışma Alanları
- Mühendislik Temel Alanı
- Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Gıda Güvenliği
- Gıda Biyoteknolojisi
- Grape-based traditional foods produced in Turkey, 2023
- Antibacterial Effect of Different Herbal Extracts Against Listeria monocytogenes Strains Isolated from Foods, 2021
- Determination of Antimicrobial Activity of Different Essential Oils Obtained from Plants on Staphylococcus aureus Strains Isolated from Foods, 2020
- Antibacterial Activity of Different Essential Oils on Listeria monocytogenes Strains Isolated From Ready-To-Eat Foods, 2020
- The effects of atmospheric cold plasma on inactivation of Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus and some quality characteristics of pastırma—A dry-cured beef product, 2019
- Biosensors: A Novel Approach to Detect Food-borne Pathogens, 2018
- Gıdalarda Mikrobiyel Faliyetler Sonucu Oluşan Biyojen Aminler, 2018
- Applications of Cold Plasma in Meat and Meat Products, 2015
- Determination of Coagulase-Positive Staphylococcus aureus in White Cheese and Evaluation of Their Antibiotic Resistance, 2025
- Isolation of histamine producing Enterococcus strains from white cheese, 2024
- Health Risks of Foodborne Enterococcus spp., 2021
- Food Allergens, 2021
- Listeriosis outbreaks, 2020
- Virulence factors of Enterococcus spp. isolated from food, 2018
- Biofilm Formation by Enterococcus spp., 2018
- Antimicrobial Activity of Enterococcus Strains against Listeria monocytogenes, 2018
- A traditional medicine: kefir, 2018
- Gıda Endüstrisinde Akıllı Üretim Dönemi ve Endüstri 4.0, 2017
- Agro Biotechnology and Sustainable Development, 2017
- Depremlerde Gıda Tedarik Zinciri Yönetimi ve Gıda Güvenliği, 2024
- Listeria monocytogenes İnaktivasyonunda Yeni Yaklaşım: Çözelti Plazması Yöntemi, 2020
- Gıdalardan İzole Edilen Listeria monocytogenes Suşlarında Biyofilm Oluşumunun Değerlendirilmesi, 2020
- Gıdalardan İzole Edilen Listeria monocytogenes Suşlarında Biyofilm Oluşumunun Değerlendirilmesi, 2020
- Bacillus Suşlarının Probiyotik Potansiyelleri, 2020
- Gıda Muhafazasında Soğuk Plazma Teknolojisi, 2015
- Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyel Faaliyet Sonucu Oluşan Biyojen Aminler, 2018
- Süt ve Süt Ürünlerinde Mikrobiyel Kaynaklı Biyojen Amin Riski, 2018
- Gıda Patojenleri, ISBN: 978-625-386-274-9, 2025
- Biosensors for Foodborne Pathogens Detection, ISBN: 978-0-323-95586-7, 2024
- Fermented Foods, ISBN: 978-625-371-282-2, 2024
- Emerging Technologies in Applied and Environmental Microbiology, ISBN: 9780323998956, 2023
- Food: Science, Technology and Engineering, ISBN: 9786254178917, 2022
- Probiyotik Yüzyılı, ISBN: 9786257045674, 2020