Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Cansu  AĞAN

Cansu Ağan,  Öğretim Görevlisi

CV

Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınları ve kongre bildirileri bulunmaktadır. 2017 yılından beri, İstinye Üniversitesi akademik kadrosunda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası, Beslenme İlkeleri, İçecekler ve Miksoloji, İnce Tabaka Kromatografisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gastronomi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, 

Some Novel Applications In The Food Industry
2023 - İngilizce, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-625-6450-81-3
AĞAN CANSU
Farklı Sürelerde Uygulanan Ultrases İşleminin Saccharomyces cerevisiae var. boulardii’nin Probiyotik ve Antioksidan Özelliklerine Etkisi
2023 - Uluslararası Hakemli
European Journal of Science and Technology, GÖKTAŞ HAMZA, Turali Demet, AĞAN CANSU, SAĞDIÇ OSMAN
LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2022 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU, DOĞAN MURAT
The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types
2021 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAKLAR VE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2021 - Ulusal Hakemli
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU
Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları
2020 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği
2020 - Uluslararası Hakemli
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, GÜRPINAR SAADET,AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA
Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
2019 - Uluslararası Hakemli
Eurasian Education Literature Journal, AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ
Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
2019 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi
2019 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
The Place of Terebint Coffee In Gastronomy Culture
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
Aktif Karbonun Gastronomi Alanında Kullanım Olanakları
2019 - Uluslararası ISSN 978-605-69839-7-9
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Use of Edible Herbs Grown in Hakkâri
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Evaluation of Apricot Kernel Milk as Vegan Milk in Different Coffee Types
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Dünya’dan ve Türkiye’den Örneklerle Toprak Ana Günü ve Yeryüzü Pazarları’nı Kırsal Turizm Potansiyeline Dönüştürmek
2020 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Modernizm ve Postmodernizm Dönemlerinin Türk Mutfak Kültürüne Yansıması
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Using a New Thin Layer Chromatography (TLC) and Differentiation and Detection of Aflatoxins
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Kırsal Bir Üründen Evrensele: Malatya Kayısısı
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Reversion of Product From Rural to Universal:Apricot of Malatya.
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Türk Mutfağında Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Sarma Yapımında Değişik YörelerimizdeKullanılan Yaprak Çeşitleri
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
The use of Tırşik (Arum dioscoridis) in the Field of Gastronomy and Potential Effect of Rural Tourism
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Reversion of Product From Rural to Universal: Apricot of Malatya
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
The New Thin Layer Chromatography (TLC) and Application to Separation and Determination ofAflatoxins
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Tarımsal Ürün ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde Killerin Analitik Amaçlı Olarak Araştırılması
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Gıdalarda İnce TabakaKromatografisi ile Aflatoksin Analizinde Teşhis ve Tayin Limitinin Düşürülmesi
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Tarımsal Ürünlerde ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde İnce Tabaka Kromatografisi’xxnin Kullanımı
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
COMPARATIVE ANALYSIS OF ANATOLIAN FERMENTED FOOD: TARHANA
2018 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Comparative Analysis of Anatolian Fermented Food:Tarhana
2018 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Bölüm ikinciliği
2014 - Diğer
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ/MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. (TAM BURSLU)/ - Diğer