Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınları ve kongre bildirileri bulunmaktadır. 2017 yılından beri, İstinye Üniversitesi akademik kadrosunda yer almaktadır.
Araştırma Alanları: Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası, Beslenme İlkeleri, İçecekler ve Miksoloji, İnce Tabaka Kromatografisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gastronomi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği,
2023 - İngilizce, Bilimsel Kitap ISBN: 978-625-6450-81-3
AĞAN CANSU
2023 - Uluslararası Hakemli
European Journal of Science and Technology, GÖKTAŞ HAMZA, Turali Demet, AĞAN CANSU, SAĞDIÇ OSMAN
2022 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU, DOĞAN MURAT
2021 - Uluslararası Hakemli
Journal of Culinary Science and Technology, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
2021 - Ulusal Hakemli
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU
2020 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA
2020 - Uluslararası Hakemli
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, GÜRPINAR SAADET,AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA
2019 - Uluslararası Hakemli
Eurasian Education Literature Journal, AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ
2019 - Uluslararası Hakemli
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
2019 - Uluslararası Hakemli
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları ,
2019 - Uluslararası ISSN 978-605-69839-7-9
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2022 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2020 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
2019 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
2018 - Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Uluslararası
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2018 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2018 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ,
2014 - Diğer
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ/MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. (TAM BURSLU)/ - Diğer