Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Öğretim Görevlisi Meryem Merve Beykoz

Öğretim Görevlisi
Meryem Merve Beykoz

Turizm

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden 2010 yılında mezun olmuştur. Ardından Türk Hava Yolları Turkish Do&Co şirketinde Flying Chef(Uçan Aşçı) olarak ER uçuşlarda görev almıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi MBA programında yükseklisansını tamamlamıştır. Kendi restoranını yönetirken aynı zamanda Pakistan televizyonlarında yemek programları ve yarışma jüri üyeliği yapmıştır. 2014 yılından bu yana farklı üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümleri'nde dersler vermektedir. İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Doktora Programı'na devam etmektedir.

Araştırma Alanları

  • Yiyecek Tarihi
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi
  • Gastronomi Turizmi
  • İçecek Bilimi

Çalışma Alanları

  • Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
  • Turizm
  • Gastronomi
  • Sürdürülebilir Turizm
  • Turizm İşletmeciliği
  • Gıda Felsefesi, ISBN: 978-625-439-576-5, 2021
  • Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi, ISBN: 978-605-7928-07-8, 2018