Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Meryem Merve BEYKOZ

Meryem Merve Beykoz,  Öğretim Görevlisi

CV

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden 2010 yılında mezun olmuştur. Ardından Türk Hava Yolları Turkish Do&Co şirketinde Flying Chef(Uçan Aşçı) olarak ER uçuşlarda görev almıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi MBA programında yükseklisansını tamamlamıştır. Kendi restoranını yönetirken aynı zamanda Pakistan televizyonlarında yemek programları ve yarışma jüri üyeliği yapmıştır. 2014 yılından bu yana farklı üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümleri'nde dersler vermektedir. İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Doktora Programı'na devam etmektedir.

Araştırma Alanları: Yiyecek Tarihi, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi, Gastronomi Turizmi, İçecek Bilimi

Temel Alanları: Turizm,  Gastronomi,  Sürdürülebilir Turizm, 

Gıda Felsefesi
2021 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-625-439-576-5
BEYKOZ MERYEM MERVE
Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi
2018 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
ISBN: 978-605-7928-07-8
BEYKOZ MERYEM MERVE