Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Arslan

Dr. Öğr. Üyesi
Ayşen Arslan

CV

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2014 yılında tamamlayan Ayşen Arslan, yüksek lisans eğitimini 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini TÜBİTAK projesiyle tamamlamış, ayrıca TÜBİTAK MAM’da proje asistanı olarak 1,5 yıl görev yapmıştır. Doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda 2023 yılında tamamlayıp doktor ünvanını almıştır. İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2017 yılı itibariyle öğretim görevlisi olarak akademik kadroda görev yapmaktadır.

Araştırma Alanları

  • Gıda Teknolojisi
  • Gıda Kimyası
  • Fonksiyonel Gıdalar

Temel Alanları

  • Mühendislik Temel Alanı
  • Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Gıda Teknolojileri
  • Gıda Kimyası
  • Fonksiyonel Gıdalar
  • The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological, thermal, and sensory properties of ice cream, 2023
  • Detection of cystine and cysteine in wheat flour using a robust LC-MS/MS method, 2018
  • Detection of l -Cysteine in wheat flour by Raman microspectroscopy combined chemometrics of HCA and PCA, 2017
  • Determination of aromatic and volatile components of ice creams produced with different types of salep , 2024
  • Diyabetik ve glutensiz Türk lokumu, 2016
  • Evaluation of bioactive compounds of different salep species growing in Turkey,
  • The effect of the use of salep powder obtained from different wild orchid species in Turkey on the rheological properties of ice cream, 2022
  • Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması. , 2016