Meslek Yüksekokulu

Akademik Kadro

Ayşen Arslan

Ayşen Arslan,  Öğretim Görevlisi

CV
Öğretim Görevlisi

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2014 yılında tamamlayan Ayşen Arslan (Develioğlu), yüksek lisansını 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Programı'nda tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini TÜBİTAK projesiyle tamamlamış, ayrıca TÜBİTAK MAM’da proje asistanı olarak 1,5 yıl görev yapmıştır. Doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde, tez aşamasında devam etmektedir. İstinye Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Bölümü’nde 2017 yılından beri öğretim görevlisi olarak akademik kadroda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Gıda teknolojisi, Gıda Kimyası, Fonksiyonel Gıdalar, Helal Gıda, Gıda Ambalajlama

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği,  Gıda Teknolojileri,  Gıda Bilimi, 

2018 - Detection of cystine and cysteine in wheat flour using a robust LC-MS/MS method
Doğan Canan,ÇEBİ NUR,ARSLAN AYŞEN,Olgun Elmas Oktem,SAĞDIÇ OSMAN. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 84(), 49-54.
2017 - Detection of l -Cysteine in wheat flour by Raman microspectroscopy combined chemometrics of HCA and PCA
ÇEBİ NUR,Doğan Canan,ARSLAN AYŞEN,Yayla Esra,SAĞDIÇ OSMAN. FOOD CHEMISTRY, 228(), 116-124.