Lisans eğitimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2013 yılında bitirdi. Yüksek Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2017 yılında tamamlayan Hamza GÖKTAŞ, 2021 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimi boyunca TÜBİTAK projesinde yer almış ve çikolata alanında çalışmalar yürütmüştür. Doktora eğitimi boyunca YÖK 100/2000 Gıda ve Metabolizma Etkileşimi alanında ve TÜBİTAK 2211/C Yurtiçi Öncelikli Alanlar programları tarafından desteklenmiş olup Doktora tezinde probiyotik mayalar üzerine çalışmalar yürütmüştür. İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümünde 2021 yılından itibaren Öğretim Görevlisi olarak görev almaktadır.
Araştırma Alanları: Gıda Mikrobiyolojisi, Fonksiyonel Gıdalar, Probiyotik ve Prebiyotikler, Fermentasyon Teknolojisi
Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi,
2023 - Ulusal Hakemli
Association of Food Technology, Turkey, GÖKTAŞ HAMZA
2023 - Uluslararası Hakemli
European Journal of Science and Technology, GÖKTAŞ HAMZA, Turali Demet, AĞAN CANSU, SAĞDIÇ OSMAN
2023 - Uluslararası Hakemli
Springer Science and Business Media LLC, DİKMEN Hilal, GÖKTAŞ HAMZA, DEMİRBAŞ Fatmanur, KAYACAN SELMA, İSPİRLİ HÜMEYRA, ARICI MUHAMMET, TÜRKER MUSTAFA, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES
2023 - Uluslararası Hakemli
Wiley, GÖKTAŞ HAMZA
2023 - Uluslararası Hakemli
Springer Science and Business Media LLC, GÖKTAŞ HAMZA, BAYCAR ABDULLAH, KONAR NEVZAT, YAMAN MUSTAFA, SAĞDIÇ OSMAN
2022 - Uluslararası Hakemli
Informa UK Limited, KAYACAN SELMA, VURMAZ Melike, Bezirci Emine, KAYA Yasemin, DİKMEN Hilal, GÖKTAŞ HAMZA, DEMİRBAŞ Fatmanur, ENCU Betül, SOYKUT Esra, ALEMDAR Filiz, ÇAKIR İBRAHİM, DURAK MUHAMMED ZEKİ, SAĞDIÇ OSMAN, ARICI MUHAMMET, TÜRKER MUSTAFA, DERTLİ ENES
2022 - Uluslararası Hakemli
FapUNIFESP (SciELO), BAYCAR ABDULLAH, KONAR NEVZAT, GÖKTAŞ HAMZA, SAĞDIÇ OSMAN, Genç Polat Derya, Genç Polat Derya
2022 - Uluslararası Hakemli
Elsevier BV, BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, Karaibrahim Dila, BOZKURT FATİH, SAĞDIÇ OSMAN
2022 - Uluslararası Hakemli
Elsevier BV, GÖKTAŞ HAMZA, DİKMEN Hilal, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN
2021 - Uluslararası Hakemli
Elsevier BV, GÖKTAŞ HAMZA, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN
2021 - Uluslararası Hakemli
Hindawi Limited, BAYCAR ABDULLAH, KONAR NEVZAT, POYRAZOĞLU ENDER SİNAN, GÖKTAŞ HAMZA, SAĞDIÇ OSMAN
2021 - Uluslararası Hakemli
Wiley, GÖKTAŞ HAMZA, DİKMEN Hilal, DEMİRBAŞ Fatmanur, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES
2021 - Uluslararası Hakemli
Hindawi Limited, GÖKTAŞ HAMZA, KONAR NEVZAT, TOKER ÖMER SAİD, SAĞDIÇ OSMAN
2020 - Uluslararası Hakemli
Elsevier BV, KAYACAN SELMA, KARASU SALİH, AKMAN PERİHAN KÜBRA, GÖKTAŞ HAMZA, DOYMAZ İBRAHİM, SAĞDIÇ OSMAN
2020 - Ulusal Hakemli
European Journal of Science and Technology, SAĞDIÇ OSMAN, KARASU SALİH, GÖKTAŞ HAMZA
2017 - Uluslararası Hakemli
Springer Science and Business Media LLC, KONAR NEVZAT, OBA İLTER ŞİRİN, TOKER ÖMER SAİD, PALABIYIK İBRAHİM, GÖKTAŞ HAMZA, ARTIK NEVZAT, SAĞDIÇ OSMAN
2017 - Uluslararası Hakemli
Informa UK Limited, OBA İLTER ŞİRİN, TOKER ÖMER SAİD, PALABIYIK İBRAHİM, KONAR NEVZAT, GÖKTAŞ HAMZA, Çukur Yusuf, ARTIK NEVZAT, SAĞDIÇ OSMAN
2020 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Mikrobiyoloji,Probiyotik,S. boulardii ,
2020 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Mikrobiyoloji ,Yoğurt,MLST ,
2016 - Ulusal
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>İnulin,Prebiyotik,Çikolata ,
2023 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi ,
2023 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Mikrobiyolojisi ,
2016 - Uluslararası
Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Çikolata ,
2021 - Diğer
Yurtiçi kurum ve kuruluşlarından alınan bilim ödülü
2021 - Yayın Teşvik Ödülü
Yurtiçi kurum ve kuruluşlarından alınan bilim ödülü