Meslek Yüksekokulu

Aşçılık

Neden İstinye Aşçılık Programı?

İstinye Üniversitesi Aşçılık Programı zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, bununla birlikte dünya mutfaklarını da bilen ve takip eden, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi, maliyet kontrolü ve menü planlama konularında donanımlı, gıda maddelerini besin değerini kaybetmeden, sorumluluğundaki görevlilerle birlikte yemek pişirme kültür ve aktivitesini resim, heykel, felsefe, görgü kuralları, işletmecilik, turizmcilik ve mühendislik temelleri ile birleştirerek görsel şölen içerisinde sunabilen hem şef hem de yönetici adaylarını yetiştirip sektöre kazandırır.