Sevgili öğrencilerimiz ve adaylarımız,
Bildiğiniz üzere Aşçılık Programı, Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık bir önlisans programıdır. Programımızın temel hedefi, sektöre eğitimli ve yükselme hedefli aşçılar yetiştirmektir.
İnsanların temel ihtiyaçlarından olan yemek, günümüz dünyasında yalnızca karın doyurmaktan öte bir anlam taşımaktadır. Kimi zaman toplumların tarihi, kültürel, sanatsal ve sosyolojik geçmişinin tabağa yansıması olan yemek, kimi zaman kimyasal, ekonomik ve mühendistik çalışmaların ürünüdür. Bu çok yönlü alan, tarih, kimya, biyoloji, sanat ve daha birçok alanın birleşimiyle gün geçtikçe ilerlemekte, mesleki olarak başarılı olabilmek için de her geçen gün daha büyük bir bilgi birikimi ve deneyim gerektirmektedir. İstinye Üniversitesi, Aşçılık Programı olarak, sizlere sunduğumuz eğitim planıyla, alanında tecrübeli akademik kadrosu, güçlü sektörel bağlantıları ve kariyer imkanları ile geleceğin eğitimli, donanımlı ve çok yönlü aşçılarını yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Eğer siz de hayat boyu öğrenmeye açık, yaratıcı, enerjik, disiplinli ve çok yönlü aşçılık mesleğine gönül verdiyseniz siz değerli aşçı adaylarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.