Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi

Program Başkanının Mesajı

Değişen ve gelişen dünyamızda gıda sektörü oldukça önemli bir yere sahiptir. Artan nüfusun taleplerini karşılayacak nitelikte güvenli ve kaliteli gıdaya ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple teknolojiye uyum sağlamış, bilgili, yetkin, yenilikçi, yaratıcı ve girişken gıda bilim ve teknolojisi ile uğraşan bilim insanlarına ihtiyaç vardır.

Gıda üretiminin ve tüketiminin hiçbir zaman bitmeyeceği günümüz dünyasında, gerek güvenli gıda, gerekse kaliteli gıda diye tabir edilen gıda üretiminin her aşamasında rolü oldukça fazla olan Gıda teknikerlerine gereksinim artmakta ve artmaya devam etmektedir. 

İstinye Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programı olarak amacımız, gıda sektörünün taleplerine cevap verecek nitelikte, gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgili, gıda üretiminde ‘tarladan-çatala’ olarak ifade edilen, hammadde alımından müşterinin tabağına gelene kadar olan tüm üretim aşamaları hakkında gerekli teorik bilgiye sahip, gıda üretim hattında ve gıda laboratuvarlarında gerekli kalite, kontrol ve analizleri yapabilen ayrıca yorumlama becerisi kazanmış,  gittiği her yerde fark yaratan Gıda Teknikeri yetiştirmektir.

Bu amaç doğrultusunda;

- Gıda alanında bütün detayları ile gerekli teorik eğitim verilmektedir.

- Eğitim süresinde gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda teknolojisi dersleri teorik eğitimin yanı sıra her ders için ayrı olarak hazırladığımız laboratuvar uygulamaları sayesinde bir mühendisten daha fazla laboratuvar becerine sahip öğrenciler yetişmektedir.

- Öğrencilerimiz ayrıca gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolleri, güncel gıda yönetmelik ve mevzuatını takip edebilme, gıda güvenliği ve üretimi gibi konulara hakim olmuş, bunun yanı sıra seçimli dersler ile de farklı disiplinler öğrenerek eğitim hayatları zenginleştirmektedir.

- Staj olanakları, teknik geziler, seminerler, eğitimler ve aktiviteler ile öğrencilerimizi destekliyoruz.

- Öğrenciler derslerindeki projeleri sayesinde gıdaya farklı bakış açıları kazanmakta, değişik tasarım ve fonksiyonel ürünler geliştirebilmektedir.

- Öğrenciler çift ana dal (ÇAP) olanakları ile de özellikle ortak derslerin saydırılması ve kredi doldurulması hususunda avantajlara sahip olmaktadır. Böylece öğrenciler mezun olduklarında çift diplomaya sahip olabilmektedirler.

- DGS ile 4 yıllık bölümlere devam etmek isteyen öğrencilerimiz okulumuzda bulunan Beslenme ve Diyetetik bölüme geçiş yapmalarında kolaylık sağlamaktadır. Bu sayede öğrenciler diyetisyen olabilmektedir.

İsteyen öğrencilerimiz Gıda Teknikeri unvanı ve girişimcilik ruhunu birleştirerek kendi şirketini veya kafesini açabilir.

Mezun olan öğrencilerimiz Kamu ve Özel sektörlerde bulunan gıda laboratuvarlarında, her türlü gıda işletmesinde iş imkanlarına sahiptir. Birçok kurum ve kuruluşta görev yapabilirler.

Biz programımızın ve üniversitemizin her türlü olanakları ile hazırız, akademik kadromuza, müfredatımıza, eğitimimize ve üniversitemize güveniyoruz.

Sizlerin de bu eğitimin bir parçası olmasını isteriz.

Hepinize hayatınızda başarılar dilerim.

 

Cansu AĞAN

Gıda Teknolojisi/ Program Başkanı