İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Öğretim Görevlisi Muhammed Alparslan ÖZKARDEŞ’in yazar olarak dahil olduğu ‘‘Animasyon Sinemasında İdeoloji ve Karakter Kullanımı: Hayvan Çiftliği (Animal Farm, 1954) Örneği’’ başlıklı TR Dizin makale, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi (İNİF E-Dergi)’de yayımlandı.
İstinye Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Öğretim Görevlisi Muhammed Alparslan ÖZKARDEŞ’in Kriter Yayınevi tarafından basılan ‘‘Görsel İletişim Çalışmaları: Sinema Seçkisi’’ isimli akademik kitapta kitap bölümü yayımlandı.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Öğretim Görevlimiz Sn. Alparslan Özkardeş’in jüri üyesi olarak yer aldığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından bu sene ‘‘Kültürel Miras ve Sürdürülebilirlik’’ temasıyla üçüncüsü düzenlenen Ulusal Öğrenci Karikatür Yarışması’nın ödül töreni Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran 2023 gününde gerçekleşti.
16 farklı üniversiteden toplam 61 eserin değerlendirmeye alındığı yarışmada Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı 2. sınıf öğrencimiz Buket Toker’in ‘‘Günler Geçer Biz Aynı Kalırız’’ isimli çalışması jüri heyeti tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü.
Jüri üyesi Öğr. Gör. Alparslan Özkardeş teşekkür belgesini Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın elinden alırken, mansiyon ödülü alan öğrencimiz Buket Toker ise ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Bestami Özkaya’nın elinden aldı.
Hocamızı emeklerinden ötürü, öğrencimizi ise başarısından ötürü kutlarız.
İstinye Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü öğretim görevlisi Ahmet Toklu’nun senarist ve yönetmenliğini üstlendiği TRT Ortak yapımı ‘Pota’ filmi İspanyada düzenlenen Cerdanya Film Festivali’nde en iyi filme verilen Sosyal Bakış Ödülü'nü kazandı.
Sınıflar arasındaki farklılıkları basketbol üzerinden anlatan film, yaşadıkları semte basket potası kuran yoksul çocukların mücadelesini anlatıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen filmde, genç oyuncu Alp Akar'ın yanı sıra Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız rol alıyor.
ALTIN PORTAKAL'DAN DA ÖDÜL ALDI
Yönetmen Ahmet Toklu'nun ilk uzun metrajlı filmi olan Pota aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda Antalya Film Festivali'nde "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü"ne değer görüldü.
Lisans ve ön lisans programları ile tasarım, animasyon ve dijital oyun sektörüne nitelikli öğrenciler yetiştiren İstinye Üniversitesi’nin desteğiyle Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ARGE Merkezi açıldı. İstinye Üniversitesinin bünyesindeki Dijital Oyun Tasarımı ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümlerinin akademisyenleri ve bölüm öğrencileri ISU Game Center’da aktif olarak görev alacak.
İstinye Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı, Program Başkanı Nevin Eryılmaz, Öğr. Gör. Yılmaz Erdoğan ve Öğr. Gör. Engin Deniz Erbaş, MGX Virtual Film Stüdyosu ile proje toplantısı yaptılar. Öğretim üyelerimiz ve animasyon öğrencilerimiz, MGX Virtual Film Stüdyosu ile ortak geliştirecekleri proje ve iş modelleri üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.
Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ARGE Merkezi, Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi ve BV İnkübatör programı olan Bilişim Vadisi ile birlikte oyun geliştirme proje çalışmalarına başladı. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Program başkanı Öğretim Görevlisi Nevin Eryılmaz'ın Proje Koordinatörlüğü'nü üstlenmekte olup ARGE Merkezi ve ISÜ Game Center bünyesinde gerçekleştirilecek olan bu projeler ile beraber öğrencilerimiz sektörden deneyimli isimler ve akademisyenlerin yardımıyla dijital oyun projeleri geliştirecekler.
Amerika'daki Silikon Vadisi'nden hareketle kurulan Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapmak amacıyla kurulmuştur.
Bununla beraber üniversitemiz Dijital Oyun Tasarımı bölümü öğretim üyelerimiz Mayıs ayında Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Üretim Merkezi (DIGIAGE) tarafından gerçekleştirilen Oyun Senaryosu Geliştirme Çevrim İçi Kampı'nda eğitmen olarak katılımcılara farklı branşlar üzerinden eğitim vermişti.
Bilgisayar Destekli Tasatım ve Animasyon program başkanımız Nevin Eryılmaz'ın yönettiği Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ARGE Merkezimiz dünyanın en büyük üç hyper-casual oyun geliştirici ve yayıncı firmasından biri olan CrazyLabs ile işbirliği sağladı. Bu işbirliğine göre ARGE Merkezi ile ortak şekilde dijital oyun projeleri geliştirilecek ve İstinye Üniversitesi ilgili bölüm öğrencileri eğitim hayatları sırasında ve mezun olduklarında CrazyLabs'de farklı pozisyonlarda staj yapma ve çalışma imkanları elde edecekler. Bu işbirliği sayesinde sektöre yeni ve hevesli oyun geliştiricilerin sağlanması amaçlanmakta.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon program başkanımız ve Dijital Oyun Tasarımı bölüm kurucusu olan Öğretim Görevlisi Nevin Eryılmaz, dijital oyun sektöründeki gelişmelerden bahsederek üniversite adaylarının bölüme olan yoğun ilgisini anlattı.
Dijital Oyun Geliştirme Ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ARGE Merkezi bünyesinde faaliyetine başlayacak olan ISU Game Center, öğrenciler ve akademisyenlerin bir arada gerçekleştirecekleri profesyonel dijital oyun tasarım ve geliştirmenin yanı sıra, sektörden başarılı şirketler ile anlaşmalar gerçekleştirerek İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon öğrencilerine sektörde kapı açmayı planlamaktadır.
Lisans ve ön lisans programları ile tasarım, animasyon ve dijital oyun sektörüne nitelikli öğrenciler yetiştiren İstinye Üniversitesi, bu alandaki çalışmalarına bir yenisini ekleyerek dijital oyun ve animasyon alanlarında özelleşen bir Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruyor. Temel vizyonu küresel pazarda en yüksek katma değer üreten sektörler arasında yer alan animasyon ve dijital oyun teknolojileri özelinde akademisyenlere, öğrencilere ve alan ilgililerine proje geliştirme eğitimi ve desteği sunmak olan Merkez, üniversite içi ve dışı eğitim ve seminerler düzenleyecek.
Merkezde üniversite dahili ve harici, çeşitli disiplinlerden mentörlük, teknik ve tasarımsal destek yoluyla CGI (bilgisayar üretimli imgeleme) teknolojilerinin eğitimi konusunda da çalışılması hedefleniyor. Merkez bünyesinde geliştirilen proje ve eğitimler sonucunda ülkemizdeki dijital oyun üretimini teşvik etmek, mevcut iş fikirlerinin hayata geçirilmesine ve ticarileştirilmesine katkı sağlayarak sektörde girişimciliğin teşvik edilmesi ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Oyun sektörüne katkıda bulunmanın yanı sıra, Türkiye’deki sanat/dijital sanat çalışmalarına destek olmak adına sergi ve festivaller düzenlenmesine yardımcı olarak ülkemizde yetenekli ve potansiyele sahip sanatçıların geliştirilmesini sağlamak da Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin hedefleri arasında yer alıyor. Merkezin faaliyetlerine Ağustos ayı ile resmi olarak başlaması planlanıyor.
Üniversitemiz Dijital Oyun Tasarımı bölümünden Öğr. Gör. Nevin Eryılmaz, Erkan Saka'nın SosyalKafa Youtube kanalındaki Dijital Oyun Tasarımı Meslek Tanıtımı videosunda üniversitemizi anlattı. Bilgi ve Bahçeşehir Üniversitelerinden hocaların da yer aldığı programı aday öğrencilerimize yol gösterici olması adına aşağıdan izlemeniz mümkün.
Üniversitemiz Dijital Oyun Tasarımı bölümü tarafından gerçekleştirilmiş olan Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü Öğretim Görevlisi Toyanç Şayan ile “Dijital Oyunlarda Parasallaştırma, Reklam ve Veri Analizi” söyleşisi 20 Haziran saat 13'te Zoom platformu üzerinden gerçekleştirildi.
Söyleşinin kaydına aşağıdaki Dijital Oyun Tasarımı Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.
DIGIAGE Bilişim Vadisi'nin 19-21 Mayıs tarihleri arasındaki Oyun Senaryosu Geliştirme Çevrimiçi Kampı'nda Dijital Oyun Tasarımı bölüm hocalarımızla eğitim verdik. Üniversitemiz bölüm akademisyenleri Nevin Eryılmaz, Engin Deniz Erbaş, Esin Selin Güregen, Hüseyin Çay, ve Ecenaz Sefercioğlu, eğitimin üç gününde de farklı konular üzerinden eğitimler vererek program katılımcıları ile bir araya geldi.
Digiage web sitesine şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.digiage.com.tr/
Eğitim kampı kapsamında üniversitemiz hocaları tarafından verilen eğitimlere aşağıdaki videolardan erişmek ve eğitimlerden faydalanmak mümkün:
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ve Dijital Oyun Tasarımı bölümleri olarak CrazyLabs Türkiye Operasyonları Lideri Onur Uça ile Hyper-Casual Oyunlar Üzerine bir söyleşi gerçekleştirerek, öğrencilerimizi mobil oyun sektörünün durumu ve hyper-casual oyun alanlarında bilgilendirdik. Dijital Oyun Tasarımı Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programı öğrencilerinin Mezuniyet Proje sunumları bölüm başkanı Öğr. Gör. Nevin Eryılmaz, Öğr. Gör. Şerife Seda Bozpolat, Öğr. Gör. Yılmaz Erdoğan ve Öğr. Gör. Ahmet Toklu’nun jüri olarak katılımıyla gerçekleşti. Mezuniyet Projesi sunumlarını yapan öğrenciler arasında Merve Nur Sarıyıldız, Esranur Tevkür, İrem Kenger, Muhammet Haris Özkara, Fatih Kerem Fırıncı, Baran Sabri Şahin, İhsan Yakup Yabaş, Eyüp Emir Keleş, Hüseyin Baş, Ozan Gürlevik, Tahsin İçli jüriden tam not aldılar. Jüriye mezuniyet sunumu gerçekleştiren diğer öğrencilerimiz Hasan Hüseyin Kıdeyş, Ecem Karol, Menekşe İrem Erşahin, Muhittin Eren Kavak, Engin Taha Kılıç, Furkan Zeki Özyurt, Orhan Emir Manici de jürinin beğenisini toplayıp mezuniyet projelerini başarıyla tamamladılar. Öğrencilerimiz Mezuniyet Projeleri için 2D ve 3D animasyon filmleri, 2D ve 3D dijital oyun platformları, animasyonla birleştirilmiş kısa filmler çalıştılar. Çalıştıkları projeyi seyirci ve jüriye sunmadan önce proje amaçlarından, vermek istedikleri mesajlardan bahsettikleri kısa birer sunum gerçekleştirdiler. Mezuniyet projesinden başarıyla geçip mezun olan öğrencilerimize meslek hayatlarında başarılar dileriz.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ProgramI Öğretim Görevlisi Hüseyin Çay’ın organizasyonu ve Program Başkanı Nevin Eryılmaz’ın katılımı ve ile Sinema ve Reklam Prodüktörü Dilek Taşdemir İstinye Üniversitesinde öğrencilerimize Reklam yapım süreci konularında Seminer vermiş olup, televizyon reklamlarının kamera arkası ve çekim süreci hakkında da bilgiler paylaşmıştır
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Program Başkanı Nevin Eryılmaz ve Game Developer Sedat Güç “Geliştirici adayları için oyun geliştirme sürecini ve bağımsız oyunlar Hakkında bilgi verdiler.
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Program Başkanı Öğr. Gör. Nevin Eryılmaz İslamiyet Öncesi Hun Türklerinde Kültür ve Sanat konulu bir konferans verdi.